Elképesztő nyilatkozat az Egyesült Államok volt alelnökétől!

Joe Biden korábban Barack Obama alelnöke volt, és most a Demokrata Párt elnökjelöltjei között láthatjuk őt. Csak az a kérdés, hogy meddig…

Biden „kis görényeknek” hívta a Szilikon-völgy játékfejlesztőit. Szerinte az érintett fejlesztők gyilkolásra tanítják a játékosokat. (Bár nem vagyunk politikai piackutatók, szerintünk a The New York Timesnak adott interjú rossz hatással lesz Biden népszerűségére!)

Biden megosztotta a Fehér Házban eltöltött éveiből az élményeit, és kitért egy megállapodásra. Ez az Egyesült Államok művészeinek szellemi tulajdonának (IP-jének) védelméről szólt. A tárgyalások egyik résztvevőjét egy kis görénynek hívta, aki majdnem milliárdos volt. Biden azt mondja, hogy ez az illető a saját bevallása szerint azért hívta magát művésznek, mert képes volt emberölésre tanító játékokat csinálni.

2013-ban (ekkor még alelnök volt) már volt egy javaslata az erőszakos média megadóztatására. Szerinte az embereknek nem kéne félniük a „tényektől”. A volt alelnök állítása szerint ezeket az erőszakos videojátékok hatására elkövetett bűncselekmények keresésével találhatják meg.

Ezek után Biden folytatta a mondókáját: egy másik résztvevő nyíltan kifejezte, hogy a videojátékipar az Egyesült Államok gazdasági hajtómotorja, és ha a kormány nem cselekszik megfelelően, „robbanthatnak” is. (Itt a gazdasági hatásra célzott.) Erre az alelnök felvetette, hogy kevesebb embert alkalmaznak mint amennyit a General Motors elbocsátott a tárgyalást megelőző negyedévben. (A GM az Egyesült Államok egyik autóipari márkája.) Felvetette az arroganciát is – úgy véli, hogy a játékipar vezetői beképzeltek, ő pedig nem ért velük egyet.

Felvetett egy amerikai törvényt is. Ennek a főképp pornográf tartalmakkal foglalkozó törvénynek a 230-as paragrafusa a fontos. A paragrafus célja, hogy a platformok tulajdonosait ne lehessen a felhasználói tartalmakért vádolni. Biden megszabadulna ettől a törvénytől. Azt mondja, hogy egy technológiai forradalomról van szó, és eddig az amerikai kormánynak legalább hat év, legfeljebb pedig egy generáció kellett arra, hogy igazodjon a folyamatokhoz és azok szabályozásához. (Példaként a televíziót és a rádiót említette.) A volt alelnök szerint a kiadók, fejlesztők kihasználják a törvény lehetőségeit, és ennek véget szeretne vetni.

Biden kirohanása… durva.

Forrás: VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu