Japán terjeszkedés? Tárgyalásokkal tapogatózik a Microsoft

Phil Spencer, az Xbox-vezér kemény fába vágta a képletes Microsoft fejszét.

Spencer a Twitteren írta, hogy boldogan tartózkodik Japánban. Azért van az ázsiai szigetországban, hogy a csapatával leüljön több stúdióval és kiadóval megtárgyalni egyet s mást. Szerinte igazán energikus ötletelés és hatalmas lelkesedés jellemezte „a videojátékok jövőjéről” folytatott tárgyalásokat. Ez már nem az első ottléte! Márciusban már tett egy túrát Dél-Koreába és Japánba. Akkor a 2019-es E3-ra próbált felkészülni… és bár nem tudjuk, hogy mit ért el a távol-keleti körképével, de biztosan sikere volt: az Xbox Game Passba több Yakuza-játék is beslisszolt, de felhozhatjuk másik példaként a Kingdom Hearts sorozatot is.

Az előbbi a SEGA, az utóbbi a Square Enix munkássága. Mind a kettő japán cég, és mind a két franchise eddig többnyire PlayStation-orientált volt. (Jó, a Yakuza: Like a Dragon is az – a hazai pályán Ryu Ga Gotoku 7-ként ismert PlayStation 4-exkluzív már megjelent, nekünk pedig még várnunk kell a lokalizációra.) Dr. Serkan Toto, a Kantan Games elemzője hozzátette, hogy Phil Spencer mellett egy másik amerikai főnök is Japánba utazott. Doug Bowser, a Nintendo amerikai vezetője is épp a nagy N otthonában jár, és Toto szerint ritkaság az ilyesmi.

A történelem viszont megismételheti önmagát. Hasonló volt a helyzet, amikor a Microsoft belépett a konzolos piacra az első Xboxszal (ez is már majdnem két évtizede volt – hiába, vének vagyunk már…). Rövid időn belül a tökutolsó helyre csúszott a cég az ottani konzolos eladásokkal. Az Xbox One-nal pedig tényleg nem vitték sokra Japánban. Ezen nem segített sokat a Scalebound törlése. A Scalebound a PlatinumGamesnél készült, Hideki Kamiya rendezésében (Resident Evil 2, Viewtiful Joe, Okami, Bayonetta, The Wonderful 101…), ám 2017 elején a Microsoft lelőtte az egészet.

Ha stúdiófelvásárlásról van szó, akkor jogos a kérdésünk: kik csatlakozhatnak az Xbox Game Studioshoz? A választ talán az E3 során megtudhatjuk júniusban.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu