Nem vár a Sony a PlayStation VR új modelljével?

Egy nagyobb, VR-játékok kiadásával foglalkozó cég szerint a Sony duplázni fog.

A PlayStation VR piacvezető hardver. A riválisokhoz képest gyengébb, de két előnye is van a Sony virtuális valóság-headsetjének. Egyrészt olcsóbb (egy PlayStation 4 + PlayStation VR kombó olcsóbb, mint egy izmos PC, és akkor még számoltuk bele pl. az Oculus Rift árát!), másrészt a PSVR-hoz szükséges PlayStation 4-en több kiváló alkotással is játszhatunk. (Igaz, néhány PS4-exkluzívról hallottuk, hogy PC portot kaphatnak.) A puszta számok is alátámasztják: a PlayStation VR-ból legalább 5 millió példányt adott el a Sony, míg a hozzá legközelebb levő rivális, az Oculus Rift csak másfél millióig jutott.

A technológia viszont fejlődik. A Sony lemaradása így egyre jobban érzékelhető lesz (pl. nemsokára a Half-Life: Alyx bemutathatja a VR lehetőségeit…), és valamit tenniük kell. Az Immersive VR Education Ltd. (Apollo 11 VR, Titanic VR), egy prominens VR-kiadó szerint már alakul valami a Sony-nál. Az év végén publikált pénzügyi jelentésük szerint a PlayStation VR-ból egy új verzióra számíthatunk.

Erről már többször is beszámoltunk, viszont az Immersive VR Education nyíltan kifejti: az újabb PlayStation VR már idén elstartol! Szerintük az új PSVR „kiterjeszti a high-end VR felhasználóbázist”. A kiadó támogatni kívánja az új eszközt – ez csak természetes -, viszont ezt a jelenleg elérhető szoftvereivel szeretné elérni! Ez azt jelenti, hogy itt is lesz „visszamenőleges támogatás” az új PlayStation VR-ban. (Vajon PlayStation VR 2 lesz a neve? Vagy PlayStation VR Pro-nak kereszteli el a Sony?)

A PlayStation 5 és a PlayStation VR így akár egyszerre indulhat el az év végén. A Sony talán nem másolja le a Microsoft hibáját 2013-ból. A redmondiak ugyanis az Xbox One mellé az új Kinectet is ránk tukmálták. Ez pedig szépen feltolta az árat, így a Sony könnyen szerzett lépéselőnyt 2013 végén.

A végén gyorsan megemlítjük a PlayStation európai Twitterét. Lecserélték az eddigi szlogenjüket a profiljukban: most már „It’s time to play.” Magyarul: Itt az idő játszani. Ez lehet a PlayStation 5 új szlogenje. Talán februárban a Sony meg is erősíti.

Forrás: WCCFTech, VG247

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu