The Last Of Us Part II: PC portot tervez a Sony?

A Sony is talán abbahagyja a „csak itt, csak nálunk” mentalitást, a The Last Of Us Part II lehet erre példa?

Több éve tart a Microsoft kezdeményezése. A redmondi cég úgy véli, hogy az Xbox One-ra megjelent exkluzív játékoknak a PC-n is ott kell lenniük. (És a legtöbbjük át is ugrott a Windows 10-re!) Ezzel szemben a Sony ellentétes irányba gondolkodott: PlayStation 4-exkluzivitás, nix ugribugri!

Tavaly a Sony már megmondta, hogy a jelenlegi generációban csak PlayStation 4-en futó MLB: The Show multiplatformként folytatódik. Így a Sony Interactive Entertainment San Diego fejlesztései akár PC-n is játszhatóak lehetnek a későbbiekben. Aztán jött egy pletyka a Horizon Zero Dawnról. A Kotaku szerint a Guerrilla Games alkotása PC-n is elérhetővé válik majd. Aztán a Media Molecule Dreams-e (PlayStation 4-megjelenés: február 14.) is felmerült lehetséges portként. (És ne feledkezzünk meg a Death Strandingről sem, mert ez kora nyáron fog a számítógépeinken kopogtatni. Még nem tudjuk, hogy pontosan mikor.)

A Naughty Dog álláshirdetése viszont gyanús. Igen, kell még négy hónap a fejlesztőknek a játék befejezéséig (PlayStation 4-es megjelenés május 29-én), de már a jövőben gondolkodik „a pajkos kutya”. Az állásajánlat több PC-s kompetenciát is megemlít. A rendereléssel foglalkozó csapat új tagjának alaposan ismernie kell a jelenlegi GPU architektúrákat. Nem csak a Sony és Microsoft konzoljaiban is ott levő AMD-s GPU-két, hanem az Nvidiáiét is. Kell egy kis DirectX 12-es és Vulkan-os tapasztalat is. Ezeket nem nagyon találjuk egy PlayStationben. (Továbbá a PC-s programozási tapasztalat igénye is erősen gyanúsnak mondható.)

Úgy tűnik, hogy a Sony nyit a többi platform felé. Ezen is érződik az európai központúság. Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója több európai illetőt is kinevezett főbb posztokra. (A Guerrilla Gamestől Hermen Hulst például a SIE Worldwide Studios vezetője lett.) A Nintendo echte japán cég maradt (elég csak annyit mondani, hogy eddig egyszer sem volt külföldi elnöke a nagy N-nek…), ezért tőlük ritkán fogunk ilyesmit látni.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu