Doom Eternal: az id Software-nél is jelentős a túlóra? [VIDEO]

Doom Eternal – Az id Software is elismerten beleesett a gyakori túlórázás csapdájába.

Marty Stratton, a játék felelős producere elárulta a VG247-nek, hogy a halasztás bejelentése előtt ők is az erőltetett menettel, angolul a crunch-csal próbálkoztak. A pár plusz hónap miatt Stratton pedig bátran kimondja, hogy ez a legjobb játék, amit valaha készítettek. A Doom Eternal már készen állt, és a késés közlése után nem adtak hozzá semmit sem a játékhoz, hanem csak a bugokat gyomlálták ki a plusz idő alatt.

Stratton szerint a crunch több lépcsős az id Software-nél: egy csoportot ráállítanak a túlórára, miközben a második felkészül erre. Igyekeznek, hogy tiszteletben tartsák az alkalmazottak idejét, aki pedig önként vállalkozik a túlórázásra, nem vonják meg tőle a lehetőséget. Azt akarta a csapat, hogy tökéletes legyen a Doom Eternal, ami így megfelelhet a saját és a fogyasztói elvárásoknak egyaránt. A halasztás révén szerzett plusz idő során is keményen nekilátnak a feladatoknak, mégpedig pont emiatt. A Doom Eternal Switch portjáról Stratton azt mondta, hogy a Panic Button nincs sokkal az id Software mögött lemaradva. Nem fognak a játékosok csalódni a portban, ami így nem jön mondjuk fél évvel a többi verzió után. (Jelenleg ismeretlen a Switch port kiadási dátuma.)

A játékban lesznek platformer szekciók is. Stratton elmagyarázta a VG247-nek az indokot: változatosabb játékmenetet szerettek volna, mert szerintük a 2016-os DOOM-ban csak a lövöldözésre szánt arénák és az azokat összekötő folyosók váltogatták egymást. Szerinte nem vitték túlzásba az ugrálós részeket. Ha most leesünk, nem fogunk azonnal meghalni, hanem respawnolunk. A Super Shotgun húskampója (Meathook) is nagy segítség lesz ezeken a pontokon. Készüljünk fel a falmászásra és a szakadékok feletti átmászásra (lógni fogunk). Kicsit Dishonoredos beütése van, de messze nincs olyan szinten, mint a Mirror’s Edge vagy a Titanfall.

A Doom Eternal hosszú lesz. Hugo Martin, a kreatív rendező elmondta a GameSpotnak, hogy legalább 22 óra kell a végigjátszásához. (Kérdés, hogy mennyi igaz ebből?) Az első három órában többet fogunk tapasztalni, mint a 2016 Doomban összesen. Ha nem vetjük be a képességeinket, meg fogunk halni.

A Doom Eternal március 20-ától lesz kapható PlayStation 4-en, Xbox One-on, PC-n és Google Stadián. Az előrendelők megkapják ugyanazon a napon a Doom 64-et is. A Nintendo Switch port később jön. Képek és videók is érkeztek.

Forrás: VG247, VG247, PCGamer, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu