Dűne: A Tencent felvásárolja a Funcomot és maximálisan erre az adaptációra koncentrálnak

Nagyjából egy éve ismert, hogy az The Longest Journery-ről, az Anarchy Online-ról és a két Conan MMORPG-ről (Age of Conan, Conan Exiles) is elhíresült norvég csapat újabb MMORPG-t készít a Dűne világában, az viszont friss információ, hogy a kínai Tencent felvásárolja a fejlesztőcéget.

Már most is 29%-ban tulajdonosok, azonban rövidesen változik a helyzet egy újabb felvásárlás kapcsán és a részvények többsége birtoklásának köszönhetően a kínai mamutcég teljes egészében birtokolhatja a norvég fejlesztőgárdát.

Ezt maga a Funcom jelentette be egy sajtóközlemény formájában. Semmilyen átszervezés nem érinti egyébként a felvásárlás kapcsán az Oslóban lévő céget, sem a csapat összetételében, sem a cég struktúrájának tekintetében. Ez egyben azt is jelenti, hogy a két Conan-témájú MMORPG, vagy a Secret World Legends támogatását továbbra is biztosítani tudják és minden a maga medrében folyik tovább.

Természetesen a szokásos nyilatkozatok terén olvasható tiszteletkörök most sem maradtak el. Rui Cassai, a csapat vezetője a sajtóközleményben biztosította a publikumot, hogy a Tencenttel, amely eddig is a Funcom részvények legnagyobb hányadát birtokolta, „a kapcsolat kiváló” és azt is hozzátették, hogy „nagyon lelkesek” a hatalmas lehetőséggel kapcsolatban. „Továbbra is nagyszerű játékokat fogunk fejleszteni, amelyekkel a világon mindenki játszhat majd. A Tencent támogatása révén a Funcom ezen a téren is új szintre léphet.” – olvasható még a közleményben.

Steven Ma, a Tencent vezérigazgatója (nem összekeverendő az azonos nevű kínai popsztár énekessel), szintén kihangsúlyozta a maga részéről, hogy „nagyon elégedettek vagyunk a Funcom open world multiplayer teljesítményével. A Funcom régóta híres arról, hogy hosszú életciklusú játékokat fejleszt. Tovább erősítjük kapcsolatunkat a Funcommal és további együttműködést tervezünk, hogy még izgalmasabb és élvezetesebb élményt nyújtsunk a rajongóknak világszerte.” – olvashatjuk a kínai CEO szavait. Mindenki szeret tehát mindenkit.

Mindamellett azért tegyük hozzá, hogy a PlayStation Plus-on tavaly ingyenessé vált Conan Exiles azért annyira nem rengette meg alapjaiban a játékvilágot, illetve Funcom által fejlesztett másik MMO, az Age of Conan sem volt az a World of Warcraftot alázó-gyalázó alkotás (még anno, 2008-ban pedig én is lelkesen váltottam át a WoW-ról). Szóval megmondom őszintén, amikor egy újabb, vélhetően hasonló kaliberű, csak Dűne-világban játszódó MMO-ról hallattam, annyira nem villanyozott fel az ötlet. Valahol azért a Funcom is tisztában lehet azzal, hogy nem váltotta meg eddig Conan-témában a világot, ezért Dűnénél azt ígérik, hogy „jobb lesz, mint a Conan Exiles”. Ámen. Akarom mondani: „Muad’Dib!”

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu