Két vasat tart a tűzbe a Ninja Theory: íme a Project: Mara! [VIDEO]

Nem csak a Senua’s Saga: Hellblade II készül a már az Xbox Game Studios-hoz tartozó csapatnál.

A Ninja Theory bejelentett egy olyan kísérleti játékot, ami megpróbál a történetmesélésben úttörő és innovatív lenni. A játék a rövid jellemzés szerint a mentális, lelki terror valós, földhözragadt ábrázolásáról fog szólni. Több személyt is meghallgattak, illetve alapos kutatást végeztek, amivel a legpontosabb és legvalószerűbb lelki rettegést kívánja elérni a korábban a DmC: Devil May Cry-t fejlesztő csapat. Azért itt még bátornak mondanánk azt, hogy a Ninja Theory és a Microsoft egy új történetmesélő médiumot akar kihozni a Project: Marából. A Ninja Theory-nak azért lesz kapacitása a szemmel láthatólag next-gennek tervezett játékra, mert március 24-én már felbukkan a következő projektjük, a Bleeding Edge (Xbox One, Windows 10). Ez műfajilag egy közelharci multiplayer címnek mondható.

A Ninja Theory tehát megmaradt a kaptafánál. A Hellblade: Senua’s Sacrifice is a lelki betegségek egyikéről, a pszichózisról szólt. Ezt az elképzelést kiterjeszthetik a Project: Marára, ahol valószínűleg egyetlen karakter (talán Mara lesz a neve, ha már ott van a címben) lesz a szenvedő alany. (Mert a lelki betegségekkel nem szabad viccelni.) A projekt amúgy a „Dreadnought” kísérlet része. A Ninja Theory több kisebb csapatra bontotta a stábját, amivel több kísérletezésre van lehetőségük.

A fejlesztők ugyanakkor egyelőre még nem árulták el, hogy mire készül a Project: Mara. Viszont az Xbox Game Studios részeként gyanakodhatunk arra, hogy az Xbox Series X-en tuti ott lesz, és ezért a PC-n is felüti majd a fejét. Továbbá az, hogy a redmondi cég „előrefelé kompatibilisnek” tekinti az Xbox One-t, akár a már több mint hat éves konzolra „csökkentett” verzió is megvalósulhat.

A Ninja Theory talán az a stúdió, ami a legnyíltabbnak tűnik az Xbox Game Studios csapatából. Tőlük gyakrabban hallunk egyet s mást mit mondjuk a Playground Gamestől. (Forza Horizon-sorozat, akár új Fable?)

Forrás: Gematsu, WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu