Silent Hill: vajon visszatérhet?

A japán cég az új pletykák szerint kapásból két Silent Hill játékon is dolgozik.

AestheticGamertől tegnap már idéztünk, hiszen ő beszélt a Resident Evil 8 fejlesztési helyzetéről. Mivel korábban a Resident Evil 3 Remake-ről is idő előtt tudott, lássuk, hogy mit írt a Twitteren a túlélő horror műfajú játékok másik úttörő franchise-áról. Kb. két évvel ezelőtt több fejlesztőt is felkeresett a Konami. A japán kiadónak két Silent Hill projektről voltak elképzelései.

Az egyik a franchise „puha rebootja” lenne. (Az angolul „soft reboot” kifejezést megmagyarázzuk: az eddig felépített univerzum megmarad, de új belépő pontról van szó. A történet eseményei valamilyen formában megmaradnak. Filmpéldaként a 2014-es Robotzsaru rebootot lehetne mondani.) A másik elképzelés már merészebb. Egy epizodikus játékról lenne szó, és hasonló lenne a Telltale alkotásaihoz vagy a Supermassive Gamestől az Until Dawnhoz.

Állítólag a Konami már meg is találta a számára megfelelő két stúdiót, és korrekt költségvetést biztosít mind a két csapatnak. A bennfentes úgy gondolja, hogy nagy esély van legalább az egyik játék bejelentésére, de ilyen tervekről nem tud semmit. Csak annyi a biztos, hogy tud a két régi/új Silent Hill-projekt létezéséről.

Vajon miért dönthetett így a Konami? A válasz egészen egyszerű: az egyik rivális kiadó, a Capcom tarolt a Resident Evil 2 Remake-kel (és biztos, hogy a Resident Evil 3 Remake is túlszárnyalja az eredeti játék eladásait), és a Konami szeretne a túlélő horror műfaj mini-reneszánszából hasznot húzni. (Csak aztán ne pakoljon mikrotranzakciókat a játékokba. A Metal Gear: Survive-ban is komolyan tíz eurót kért a cég azért, hogy két mentési slotunk legyen…)

Itt kihangsúlyozzuk, hogy még semmi sem hivatalos ebből – a Konami nem jelentett be semmit sem. Ezért pedig nem nagyon javasolt teljesen komolyan venni az egészet. (De vajon ki fejlesztheti az epizodikus Silent Hillt? Az még meredek lenne, ha az LCG alatt újjászületett Telltale csinálná.)

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu