PlayStation 5: a PC-knél is gyorsabb lesz az SSD-je?

Tegnap az Xbox Series X kezdett szivárogni (mégpedig eléggé csúnyán). Csak idő kérdése volt, hogy a PlayStation 5 oldaláról is jöjjön valami.

A PCGamesN-nek író Dave James arra következtetésre jutott, hogy bár gyors lesz az Xbox Series X-ben az SSD, vannak már gyorsabb megoldások is. Szerinte pont a PlayStation 5 lesz az, ahol még gyorsabb írási és olvasási sebességeket láthatunk. Azt állítja, hogy a Sony a Samsung SSD-jét pakolja majd a PlayStation 5-be. Az az SSD pedig gyorsabb (vagy legalábbis nagyobb sávszélességű) lehet sok jelenlegi PC-nél.

James szerint az Xbox Series X SSD-je előző generációs, továbbá a rajta levő kontroller, a Phison PS5019-E19T egy budget, PCIe 4.0 interfészt használó megoldás. Nincsen benne DRAM chip, és mivel PCIe 3.0-n alapuló technológiájú, még egy hagyományos PCIe 4.0 eszköznél is lassabb lesz! A PlayStation 5 állítólag kétszer gyorsabb sebességű SSD-vel rendelkezik mint az Xbox Series X. Hardverileg kb. a Consumer Electronics Show-n (CES-en) is látott Samsung 980 Pro lehet az, amit a Sony használhat az év végén érkező konzoljában. A Microsoft még lecserélheti a Phison kontrollert (amihez képest tényleg dupla sebességet láthattunk a Samsungtól a CES-en).

A PS5 bemutatója állítólag februárban lesz. A Redditen láttuk a következő képet:

2020. február 29-én, szombaton lesz egy zárt körű rendezvény a Sony Hallban. Ez ottani idő szerint este hét órakor kezdődik. De a Sony Hall nem San Franciscóban van! Tévedés! New Yorkban találhatjuk a Sony Hallt, és így mi március elsején, éjjel egy órakor láthatnánk az adott műsort, HA azt közvetítené a Sony. Megvan annak a valószínűsége, hogy itt mutathatják be a PlayStation 5-öt. Ez tehát szembe megy az eddigi pletykákkal (mi is írtunk egy lehetséges san francisco-i rendezvényről).

Remélhetőleg hamarosan minden kérdésünkre választ fogunk kapni. Talán túl sokat tapogatóztunk már a sötétben, és itt volna az ideje annak, hogy a Sony bemondja a tutit.

A PlayStation 5 az év végétől lesz kapható. Ára és megjelenési dátuma ismeretlen.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu