Régi-új arc a Ubisoftnál: folytatódhat a Splinter Cell?

A francia kiadó erősítette gárdáját, ám egy régebbi alkalmazottjával. Valakivel, akit gyanúsnak nézünk.

Maxime Beland. Ismerős a név? A válasz valószínűleg egy vállrándítás, esetleg mellé még egy halk „nem”. Pedig nagy szerepe volt a Splinter Cell franchise-ban. Ő nem más mint Sam Fisher kreatív rendezője. Nemrég kilépett a Ubisofttól (ez kb. egy éve volt), hogy átmenjen az Epic Gameshez. Tim Sweeney cégénél is kreatív rendezőként tevékenykedett kemény nyolc hónapig, ám a VGC arról tudósít, hogy visszatért a Ubisofthoz. A francia cég új terveiről nemrég írtunk. A Ubisoft átdolgozza a szerkesztői csapatát, ugyanis a The Division 2, és még inkább a Ghost Recon: Breakpoint az elvárások alatt fogyott. Változatosabb játékokat szeretnének csinálni, és ebben Maxime Belandnak is nagy szerepe lesz.

Miken dolgozott korábban Beland? Rainbow Six: Vegas (2006), Assassin’s Creed (2007), Splinter Cell: Conviction (2010 – korábban ez a játék rebootolva lett; a Ubisoft kukázta az eredeti elképzeléseket), Splinter Cell: Blacklist (2013). Ezeken felül a Far Cry 4 (2014) Shangri-La részén, továbbá a 2016-os Far Cry Primalon is dolgozott.

Az, hogy Beland visszatért a Ubisofthoz, erősítheti a Sam Fisher körüli pletykákat. Több alkalommal is írtunk már arról, hogy a Ubisoft titokban Sam Fisher felélesztésén dolgozik. (És nem, nem valami mobilos projektre kell itt gondolni, hanem egy normális konzolos, PC-s, esetleg Google Stadiás játékra!) Lehetséges, hogy a Ubisoft egy Oculus-exkluzív VR-játékot hegeszthet a Splinter Cell IP-jével. Korábban talán Sam Fisher hírhedt szemüvegének másolatát is mutattuk.

Ha a Ubisoft tényleg visszamegy a Splinter Cellhez, akkor elhisszük a „változatosabb játékokat!” kijelentésüket. Nem véletlenül írtuk Beland munkásságánál az adott játékok megjelenési évét: az utolsó Splinter Cell-játék már több mint hat éve volt. Azóta lement egy konzolgeneráció is. (A Splinter Cell: Blacklist a PlayStation 3/Xbox 360 élettartamának végén debütált!)

Ránk férne egy új Splinter Cell. A Ubisoftnak tényleg foglalkoznia kellene ezzel az IP-vel is.

Forrás: PSL

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu