Elképesztő ok miatt perli A Wall Street farkasa eredeti brókere a film producereit!

MOZI HÍREK – A Wall Street farkasa című filmben megformált – enyhén szólva sem „patyolattiszta” – Jordan Belfort konkrétan pénzügyi csalással vádolja a Red Granit Pictures céget.

Jordan Belfort, a pénzügyi csalásairól hírhedt bróker – aki regényt is írt saját életéről, melyből a Martin Scorsese film készült – valahol mulatságos indokkal: csalás vádjával perli a 2013-as A Wall street farkasa finanszírozásával foglalkozó céget. Ráadásul nem is kevés összeget követel: 300 millió dollárra perli a Red Granite Pictures produkciós céget, amiért a cég – most tessék karfákat erősen fogni! – a maláj kormánytól lopott pénzből finanszírozták a róla szóló filmet!

A vád egyébként közel sem alaptalan, ugyanis a Red Granite Pictures alapítóját: Riza Azizt tavaly valóban letartóztatták pénzmosás vádjával, lévén arra használta a mostohaapja, az azóta korrupció miatt szintén lemondatott maláj miniszterelnök: Najib Razak által működtetett alapítvány pénzét, hogy abból finanszírozza a produkciós cége filmjeit. Belfort azt állítja, hogy ha tudott volna arról, hogy a maláj kormánytól sikkasztott pénzből finanszírozzák az ő életét bemutató filmet, akkor sosem adta volna át a jogokat. Mivel ezáltal szerinte szerződésszegés esete forog fenn, ezért kerek-perec 300 millió dollár kárpótlást követel.

Belfort vádja annak fényében is elképesztően mulatságos, hogy ő maga 22 hónapot ült börtönben még a kilencvenes években, miután nagyjából 200 millió dollárt nyerészkedett a befektetési csalásai miatt. Így tehát elég könnyen feltételezhetjük, hogy egy újabb pénzszerzési lehetőségről van csak szó a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült filmmel kapcsolatban.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu