George R.R. Martin még mindig háborog a Trónok harca tévésorozat vége miatt

MOZI HÍREK – Mivel ő még nem fejezte be a saját Trónok harca könyveit, így nem az ő megoldását adaptálták és ő nagyon más befejezést ígér.

A Trónok harca utolsó évad enyhén szólva megosztotta a rajongókat (mi sem voltunk maradéktalanul elégedettek az utolsó résszel), a könyvsorozatot írója: George R. R. Martin pedig ismételten hangsúlyozta, hogy az HBO-sorozatban látható záróesemények nem egyeznek a saját elképzeléseivel.

Martin a német Welt hírlapnak beszélt arról a rajongóinak, hogy az HBO-s széria lezárása nem a Tűz és Jég dala igazi befejezése:

„Az emberek ugyan ismernek egy befejezést – de az nem az igazi befejezés. Az HBO-sorozat készítői megelőztek engem, amire nem számítottam.”

Nem ez volt egyébként az első alkalom, hogy Martin diszkréten elküldte melegebb éghajlatokra az utolsó évadokra egyre inkább kapkodó szériát: egy korábbi interjújában azt is megemlítette, hogy ha a sorozat teljesen hű lenne a regényeihez, akkor még öt évadot kitartott volna. A kapkodás szerinte a csatorna és egyben a stúdió nyomása miatt történt, a saját blogbejegyzésében pedig arról írt, hogy ő más médiummal dolgozik.

Martin kihangsúlyozta: bár tudja, hogy sokat késik a The Winds of Winterrel, de már tényleg dolgozik rajta, és el fog készülni a könyv, utána pedig folytatja az A Dream of Springgel. Viszont egyelőre nem akarta megjósolni, hogy mikor jelenhet meg a következő kötet. Ezután tért át a befejezésre. „Hogy fog véget érni? Ezt kérdezik az emberek. Ugyanúgy, ahogy a sorozat? Máshogy? Nos… Igen. És nem. És igen. És nem. És igen. És nem. És igen” – írta. „Ne feledjétek, hogy én egy egészen más médiummal dolgozom, mint David és Dan! Nekik az utolsó évadra hat órájuk volt. Én viszont arra számítok, hogy az utolsó két könyvem kézirata összesen 3000 oldal lesz… És ha szükséges, akkor további oldalakkal, fejezetekkel és jelenetekkel egészítem majd ki.”

Sajnos azzal kapcsolatban továbbra sincs információ, hogy mikorra készül el ez a nagyon más befejezés, lévén George R. R. Martin még mindig írja az utolsó két kötetét (The Winds of Winter és A Dream of Spring) és a rajongók pesszimistább része már nem nagyon bízik abban, hogy ezek valaha is elkészülnek. A helyzetet súlyosbítja, hogy Martin nem is ér rá minden erejével a regényekkel foglalkozni, lévén jelenleg a Targaryan-család történetére koncentráló House of the Dragon című sorozat előkészületein dolgozik.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu