Multitasking kanyar a PlayStation 5-től?

A Sony azoknak is kedvezni szeretne, akik nem csak egy funkciót használnak a PlayStation 5-ön.

A Sony Interactive Entertainment új szabadalma módosítja a játékmeghívásos rendszert. Így a PlayStation 5-ön máshogy csatlakozhatunk barátaink játékához. Jelenleg úgy működik, hogy ha kapunk egy meghívót, akkor rögtön a multiplayerbe ugrunk, ha elfogadjuk azt. A PlayStation 5 ezen a megközelítésen módosítani fog, de szokatlan módon.

A szabadalom szerint ugyanis akkor is kaphatunk a meghívót, ha nem videojátékokkal töltjük épp az időt a next-gen PlayStationünkön. Mondjuk a Netflixen nézzük a The Witchert. Ekkor felugrik egy meghívó, és itt jön be a multitasking forduló: a képernyő sarkán felugrik a játék, és nem csak nézhetjük azt, hanem játszhatunk is! Nem vicc: Geralt hentelése közben beugorhatunk mondjuk a Gran Turismo 7-be (vagy akármi is lesz a Polyphony Digital játékának a neve; biztosan dolgoznak a next-gen GT-n, és a pletykák szerint akár a nyitócímek közé is begurulhat az új Gran Turismo az év végén…), hogy például a Nürburgring Nordschleifén, a legendás erdei pályán nyakonvágjuk a haverunkat.

Ez bizony izgalmasnak hangzik. Mivel a PlayStation 5 erősebb lesz a PlayStation 4-nél, lesz erő az ilyen háttérfolyamatos megközelítésre, mert ebben az esetben konkrétan erről van szó. Persze még nem láttuk működés közben, így amíg nem tudjuk gyakorlatban alkalmazni a kép a képben (PiP: Picture-in-Picture) játékot, addig biztosan nem lesz tiszta véleményünk a Sony elképzeléséről.

Mivel mostanában már kettő, három nap nem telik el egy új szabadalom megtalálása nélkül, már tényleg itt volna az ideje annak, hogy a Sony bejelentse: itt és ekkor lesz egy bemutató rendezvényünk. (Ez akár a Sony Hall lehet február 29-én New Yorkban. Egy zártkörű rendezvény…) A PlayStation 5 az év végén jön, és Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy az egyedibb funkciókat még nem láttuk.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu