Obi-Wan Kenobi sorozat: „nem érzik az Erőt” a forgatókönyvekben, leállt a forgatás

MOZI HÍREK – Az Ewan McGregor főszereplésével készült Obi-Wan Kenobi sorozat eredetileg a Jedi mesternek a gyermek Luke védelmezéséről szólt volna.

Sajnos úgy néz ki, hogy egy jó ideig még várnunk kell az Ewan McGregor által megformált Obi-Wan Kenobi visszatérésére: a The Hollywood Reporter és a Collider is arról írt, hogy határozatlan időre eltolták az előkészületi fázisban lévő Disney+ sorozat forgatását.

Mindkét oldal belső forrásokra hivatkozva tudósított arról, hogy a Lucasfilm vezetősége elégedettlen volt a forgatókönyvekkel, ezért újra kell azokat írni, a forgatást pedig addig leállították, a stábot határozatlan időre hazaküldték. A sorozat jelenlegi írója Hossein Amini (Drive – Gázt!, Hófehér és a vadász), eddig állítólag az első két rész forgatókönyvét írta meg, de Kathleen Kennedy mégis úgy gondolta, hogy érdemes valaki másnak még a szövegen dolgoznia, mielőtt elindulna a forgatás. Nem túl jó hír az sem, hogy a The Hollywood Reporter szerint az eredetileg hat részesre tervezett minisorozatot négy epizódra próbálják csökkenteni, és Amini helyett másik forgatókönyvírót kerestek, magyarán kirúgták. Az egyik forrás szerint ez mostani történet arról szólt volna, hogyan védelmezi Obi-Wan Kenobi a gyermek Luke-ot (és talán még Leiát is), ami egyébként eléggé koppintotta volna a The Mandalorian Bébi Yodás részét és lehet, hogy emiatt ejtették végül az egészet.

Ezek mind „baljós árnyak”, a jobbik hír, hogy a sorozatot rendező Deborah Chow (The Mandalorian) és maga Ewan McGregor – aki a címszereplőt az előzménytrilógiában is alakította – továbbra is a projektben maradtak. A Lucasfilm ugyan nem nyilatkozott az ügyben, de az IGN elkapta McGregort a hír berobbanása után pár órával, a színész pedig csak annyit árult el, hogy a forgatás idén nyár helyett jövő januárban indul és a forgatókönyvírós híreket cáfolta: „Csak átcsúszott a következő évre, ennyi az egész. Teljesen rendben voltak a forgatókönyvek. Egyszerűen arról van szó, hogy most, az IX epizód után, a Lucasfilmnél mindenkinek több ideje jut az írással foglalkozni, és úgy gondolták, hogy több időt akarnak szánni az epizódok megírására.”

Ez a rendkívül diplomatikus nyilatkozat talán azt is takargathatja, hogy a Skywalker kora valóban hatással volt a sorozat leállítására, de valójában amiatt, hogy a IX. epizód a Star Wars-franchise legrosszabb kritikai fogadtatása után már jobban kell figyelni a forgatókönyvre. A Lucasfilmnél talán épp emiatt gondolták úgy, hogy az Obi-Wan Kenobi sorozatot nem érdemes összecsapni, így Obi-Wan egyelőre tovább várakozhat, amíg a The Mandalorian második évada még az idén megérkezik.

Forrás: The Hollywood Reporter, Collider

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu