Remake-et kaphat a Star Wars: Knights of the Old Republic?

Az Electronic Artsnak talán eszébe jutott, hogy az egyjátékos játékokra még mindig nagy kereslet van (elég csak a novemberben megjelent Star Wars Jedi: Fallen Orderre mutatni).

A Cinelinx arról ír, hogy valami formálódik a Star Wars: Knights of the Old Republic (KotOR) körül. A site 2015-ben három forrására hivatkozva azt állította, hogy egy új KotOR készült. 2016-ban viszont félretették, mivel a kiadó, az Electronic Arts nem akart a projekttel foglalkozni. (Azaz a Star Wars: Battlefront II-n dolgoztak. Az 2017 őszén jött ki, és az év egyik legbotrányosabb játéka lett a lootboxai miatt.)

Most viszont két, egymástól független forrás azt mondta a Cinelinxnek, hogy a Knights of the Old Republic remake terveit az Electronic Arts előszedte a polcról. Az egyik forrás egy másik történetben igazat mondott, így azt megbízhatónak is mondhatjuk. A másik viszont inkább azt állítja, hogy ez az új játék inkább folytatás lesz, nem pedig remake. Miért? Az első két KotOR-ból átvesz több elemet, és azokat a jelenlegi Star Wars-kánonhoz igazítja. (Ugye aközben kijött a Disney alatt több új film is. Ezért érthető ez a megközelítés is.)

A Star Wars: Knights of the Old Republicot a BioWare fejlesztette. 2003-ban Xbox-ra és PC-re, egy évvel később Macre, 2014 végén pedig Androidra jelent meg a hatalmas sikerű RPG, ami így gyorsan folytatást is kapott. Ezt viszont már az Xbox Game Studios alá tartozó Obsidian rakta össze, és 2004 végén már elérhető is volt Xbox-ra, aztán 2005 februárjában PC-re is. (A Linux és Mac verziók 2015-ben érkeztek.)

Az Electronic Arts tehát valamin már tevékenykedik a háttérben. Reméljük, hogy igazak a pletykák: a Knights of the Old Republic mindkét része kiemelkedő lett. Másfél évtizede a Star Wars-játékok remekeltek, és még az FPS műfajú Republic Commando is jól sikerült. Csak fel kellene vennie az EA-nak a fonalat…

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu