A Capcom kételkedett a Resident Evil 2 remake várható sikerében [VIDEO]

A híres Resident Evil 2 újrafeldolgozása pont egy éve jelent meg PS4-re, Xbox One-ra és PC-re.

Közhely, hogy gyorsan szalad az idő, de a játék remake-je immár egy éve riogat minket mind a három nagyobb platformon. Ez a teljes újragondolás teljesen innovatív módon közelítette meg az eredeti koncepciót, anélkül, hogy az alapokat elfelejtette volna. Ennek is köszönhette a jó kritikákat (nálunk is jól szerepelt a játék, illetve a 2019-es top 10-ünkbe is bevettük), illetve a pénzügyi sikert.

De ez a remake már nagyon régóta felmerült a Capcom fejeseiben, mielőtt végül zöld utat engedtek volna neki és elkezdték volna a játék tényleges fejlesztését – olvashatjuk a spanyol hivatalos PlayStation blog cikkében https://blog.es.playstation.com/. Yoshiaki Hirabayashi jelentette be, hogy a Resident Evil 2 remake-jét már többször felvetették, azt mindig is el is vetették, egészen 2015-ig, amíg végül az akkoriban rendkívül népszerűvé vált „We Do It” bejelentő videóval (lásd a cikk alján) adták a világ tudtára, hogy eldőlt: megcsinálják a Resident Evil 2 remake-et.

Hirabayashi bevallotta, hogy „rendkívül nehéz döntés volt e klasszikus újragondolása és emiatt kellett rá ennyit várni. Végül, amikor már úgy gondoltuk, hogy a technológia is megfelelő szinten jár, akkor döntöttünk egy teljes remake mellett.”

Hagyományos remaster egyébként korábban is készült: először 2002-ben GameCube-ra, amelyet később egy újabb verzióval játszhattunk. A Resident Evil 3 modernizált, az RE 2 mostani remake-jéhez hasonló színvonalú változatával pedig idén áprilisban játszatunk majd.

Forrás: spanyol PlayStation blog

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu