Viszonyítási alap akar lenni a Bluepoint PlayStation 5-ös játéka

A Bluepoint Games nem kispályázik: nem elégszik meg a stúdió az átlagossal; ennél jóval magasabb szintet tűztek ki a készülő PlayStation 5 címüknél.

A Bluepointról már jó ideje tudjuk, hogy egy next-gen, PlayStation 5-ös projektjük van. Halvány lila gőzünk sincs még, hogy „a kék pont” mit is csinálhat a Sony következő konzoljára, de egy dolog már biztos: a stúdió weboldala szerint új lécre akarják emelni a látványvilágot. Olyanra, amire eddig nem volt még példa!

A site jellemzése szerint a Bluepoint 2006-ban alakult, és már több mint kilencven ember dolgozik itt. A történelmük során több patinás remastert és remake-et csináltak, és ezeket mind a játékipar, mind mi, a játékosok örömmel fogadjuk. (Magáért beszél a lista: God of War Collection  (egyik nagy PS Vita-kedvencünk!) – PlayStation 3; The Ico & Shadow of the Colossus Collection – PlayStation 3; Metal Gear Solid HD Collection – PlayStation 3, Xbox 360; Flower – PlayStation 4, PlayStation Vita; Titanfall       – Xbox 360 port; Uncharted: The Nathan Drake Collection (másik nagy kedvenc!) – PlayStation 4; Gravity Rush Remastered – PlayStation 4; Shadow of the Colossus – PlayStation 4.)

A Bluepoint alapítói között a Metroid Prime mérnöki csapatát látjuk. Ők már több mint két évtizede űzik az ipart, de a többi ott dolgozó is a munkája terén „betöltötte már az első ikszet” a 10+ évnyi tapasztalatával.

Izgalmasnak hangzik. Igazán határozott emberekből áll a stúdió, és ez alapján általában kiváló eredményekre számíthatunk. Remélhetőleg ezúttal sem lesz ez másképp, és mindegy, hogy min is dolgoznak. A pletykák szerint egy Demon’s Souls remake készülhet náluk – ha ez igaz, akkor a FromSoftware-nek sikerült megtalálnia a megfelelő embereket a munkára. Hidetaka Miyazaki, a stúdió vezetője ugyanis kihangsúlyozta, hogy a japán csapatnak fontos, hogy patinás csapat dolgozzon a Sony IP-jén. Nem véletlenül PS3-exkluzív a Demon’s Souls!

Talán februárban jön a PlayStation 5-bemutató… és talán itt hallani fogunk a Bluepoint Games következő projektjéről.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu