Már az eSportra is hatással van a koronavírus: jegelt League of Legends-sorozat

A kínai Wuhanból kiinduló koronavírus (ami lassan hazánkba is eljut; már a sógoroknál is felütötte a fejét) a játékiparba is befészkelte magát.

A kínai League of Legends Pro League bejelentette, hogy meghatározatlan ideig elhalasztották a második hétre szóló mérkőzéseket. Erről még egy angol közleményt is közzé tettek a Twitteren (ami azért is furcsa, mert Kínában a Twitter alapból blokkolva van… hmm…). Ebben azt mondják, hogy amíg nem képesek a játékosok és a rajongók egészségét biztosítani, addig nem folytatódik a League of Legends liga (ezt innentől LPL-ként írjuk). Aztán bocsánatot kértek, megköszönték a támogatást, és biztonságot kívántak az olvasóknak.

Nagy eséllyel a Kínai Kommunista Párt döntése áll az LPL-stop mögött. Több nagyobb városban korlátozzák a ki-, és beutazást a vírus terjeszkedésének megfékezése érdekében, a nagyobb tömegek gyülekezését megtiltották, és pár várost (többek között Wuhant) teljes mértékben elzártak a nyilvánosság elől. Wuhanban például a tömegközlekedés is leállt, továbbá a benzinkutakon sem lehet már állítólag tankolni. Kína sportigazgatósága minden professzionális sporteseményt felfüggesztett márciusig. (Itt még kérdéses, hogy a Formula-1 Kínai Nagydíja milyen sorsra jut: a verseny április 19-én lesz…)

Most már több mint nyolcvan halálos áldozata van a koronavírusnak (és ez csak a hivatalos adat: a Kínai Kommunista Párt nagy eséllyel kisminkeli a számokat, és nincs igazi rálátásunk az ázsiai országban zajlódó eseményekre…), így ezért teljesen jogos az LPL elhalasztása. Az egészséggel nem szabad szórakozni, és lehet később is League of Legendsezni. A játék megvár minket, az életünk nem: életveszélyes lenne most megtartani a rendezvényt, hiszen így több ember lenne fertőzött, és mivel biztosan lenne külföldi érintettség, a vírus is jobban terjedne. Ez (legalábbis az LPL révén…) nem fog megtörténni.

Reméljük, hogy nem lesz komolyabb érintettség a játékiparban, de nem vagyunk bizakodóak: a koronavírus lehet a XXI. század spanyolnáthája (melyről a Vampyr című játék is szól). Az az I. világháború végén több millió embert vitt el.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu