Doom Eternal: a Doom Slayernek nem kellenek a mikrotranzakciók

Az id Software játéka, a Doom Eternal semmilyen mikrotranzakció sem tartalmaz majd, az indoklás pedig pikírt (de jogos!).

Hugo Martin, az id Software kreatív rendezője szokatlan helyen árulta el, hogy a Bethesda kiadásában érkező játékban semmilyen pay-to-win mikrotranzakció nem lesz. Nem egy interjúban mondta ezt el, és nem is egy videóban hallottuk… hanem a Facebookon erősítette meg a játékosok számára kedvező lépést.

View post on imgur.com

 

Martin azt mondja, hogy nem lesz mikrotranzakciós store. A tapasztalati pontokkal (XP-vel) kozmetikai tárgyakat lehet majd megnyitni, és azoknak nem lesz hatása a játékmenetre, csak menő kinézetük lesz. A kreatív producer hozzátette, hogy egy hatvan dolláros (vagy a mi esetünkben egy hatvan eurós, kb. 21 ezer forintos…) játékról beszélünk, nem pedig egy free-to-play vagy egy mobilos címről. A skinek megnyitása a játékélmény része, de teljes mértékben elhanyagolhatjuk, ha nem érdekel minket.

Ezzel pedig Martin kb. azt mondta, hogy az id Software nem egy mobilos fejlesztőstúdió (plusz kb. az Activision Blizzardot is nyársra húzta), így tőlük ne számítsunk arra, hogy minden egyes sarkon felbukkan egy kis ablak, hogy jaj, vegyünk pénznemet, amivel könnyebb dolgunk lehet a démonokkal szemben. Ehelyett szépen meg kell tanulnunk a játék sajátosságait, különben Doom Slayer, az általunk irányított főszereplő gyakran fogja feldobni a talpát. (Korábban például erről is írtunk, de megemlítettük az id Tech 7 erősségeit, a platformer részeket, illetve a Nintendo Switch portot is.)

A Doom Eternalról még megemlítenénk a Battlemode-ot is. Ebben egy teljesen felfegyverkezett Doom Slayernek kell két démont legyőznie. Csakhogy ezt a két démont játékosok irányítják. Itt nem lesz olyan, hogy a mesterséges intelligencia hülyeségét kihasználva nyerünk…

A Doom Eternal március 20-ától lesz kapható PlayStation 4-en, Xbox One-on, Google Stadián és PC-n. Az előrendelők ingyen megkapják a Doom 64-et is, ami szintén március 20-ától lesz játszható. A Panic Buttonnál készülő Nintendo Switch port később jön, de még nem tudjuk, hogy mikor. (Az id Software szerint nincsenek sokkal lemaradva.)

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu