Nincs hátsó szándék a Cyberpunk 2077 halasztása mögött

A pletykák ellenére a CD Projekt RED közel fél éves Cyberpunk 2077-halasztása mögött nincsen hátsó szándék, pusztán további optimalizációra van szüksége.

Miután a lengyel stúdió bejelentette, hogy április helyett szeptemberben játszhatjuk csak a Cyberpunk 2077-et, felröppentek olyan pletykák, hogy a játék eltolása mögött a jelenlegi generációs konzolok állnak. (És olyanok is, hogy főleg az Xbox One a ludas.) Cory Barlog, a Sony Interactive Entertainment Santa Monica egyik főbb figurája (a 2018-as, PlayStation 4-exkluzív God of Warnak ő volt a rendezője; a stúdió valamin már serényen tevékenykedik) megvédte a lengyeleket. A Twitteren azt írta, hogy MINDEGYIK játék rosszul fut addig, mielőtt elkezd egy stúdió a hardverre optimalizálni, és ez a „bearanyozódás” előtt szokott megtörténni. (Azaz a lemezes kiadás sokszorosítása előtt; közben megy tovább a finomhangolás, és ezért látunk nagyon gyakran első napi, termetes méretű patch-eket.)

Beszállt a buliba Philip Weber is, aki a CD Projekt RED senior küldetéstervezője. Ő a cég fórumán kifejtette, hogy a stúdió PlayStationre (PlayStation 4-re), Xbox One-ra és PC-re is optimalizálja a Cyberpunk 2077-et, mivel a fejlesztés végső szakaszában ez a teendő. A játék készítése alatt több dolog is optimalizálást igényel, és mivel minden megváltozhat még (és semmi sincs úgymond készen), nincsen rögzítve semmi sem. Nincs világos, egyszerű válasz a halasztásra – például nem lehet konkrétan egy dologra kenni az egészet, mert ez bár jó pletyka, nincs mögötte sok igazságtartalom. Weber azt is kihangsúlyozta, hogy egyáltalán nincs hátsó szándék a halasztás mögött – csak jobbá akarják tenni a játékot.

A Cyberpunk 2077 a PlayStation 5-re és az Xbox Series X-re egyelőre még nincs bejelentve, de a CD Projekt RED megfontolhatja még. Ami biztos, az a szeptember 17-ei megjelenés PlayStation 4-en, Xbox One-on, PC-n, és talán Google Stadián is. (Hacsak nem tolják el még jobban.) A multiplayer rész talán 2022-ben követheti az egyjátékos kalandozást, de az már gyanúsan next-gen lehet.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu