Nincs hátsó szándék a Cyberpunk 2077 halasztása mögött

A pletykák ellenére a CD Projekt RED közel fél éves Cyberpunk 2077-halasztása mögött nincsen hátsó szándék, pusztán további optimalizációra van szüksége.

Miután a lengyel stúdió bejelentette, hogy április helyett szeptemberben játszhatjuk csak a Cyberpunk 2077-et, felröppentek olyan pletykák, hogy a játék eltolása mögött a jelenlegi generációs konzolok állnak. (És olyanok is, hogy főleg az Xbox One a ludas.) Cory Barlog, a Sony Interactive Entertainment Santa Monica egyik főbb figurája (a 2018-as, PlayStation 4-exkluzív God of Warnak ő volt a rendezője; a stúdió valamin már serényen tevékenykedik) megvédte a lengyeleket. A Twitteren azt írta, hogy MINDEGYIK játék rosszul fut addig, mielőtt elkezd egy stúdió a hardverre optimalizálni, és ez a „bearanyozódás” előtt szokott megtörténni. (Azaz a lemezes kiadás sokszorosítása előtt; közben megy tovább a finomhangolás, és ezért látunk nagyon gyakran első napi, termetes méretű patch-eket.)

Beszállt a buliba Philip Weber is, aki a CD Projekt RED senior küldetéstervezője. Ő a cég fórumán kifejtette, hogy a stúdió PlayStationre (PlayStation 4-re), Xbox One-ra és PC-re is optimalizálja a Cyberpunk 2077-et, mivel a fejlesztés végső szakaszában ez a teendő. A játék készítése alatt több dolog is optimalizálást igényel, és mivel minden megváltozhat még (és semmi sincs úgymond készen), nincsen rögzítve semmi sem. Nincs világos, egyszerű válasz a halasztásra – például nem lehet konkrétan egy dologra kenni az egészet, mert ez bár jó pletyka, nincs mögötte sok igazságtartalom. Weber azt is kihangsúlyozta, hogy egyáltalán nincs hátsó szándék a halasztás mögött – csak jobbá akarják tenni a játékot.

A Cyberpunk 2077 a PlayStation 5-re és az Xbox Series X-re egyelőre még nincs bejelentve, de a CD Projekt RED megfontolhatja még. Ami biztos, az a szeptember 17-ei megjelenés PlayStation 4-en, Xbox One-on, PC-n, és talán Google Stadián is. (Hacsak nem tolják el még jobban.) A multiplayer rész talán 2022-ben követheti az egyjátékos kalandozást, de az már gyanúsan next-gen lehet.

Forrás: PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
A mesterséges intelligenciák okosak. Hatalmas mennyiségű adatot tárolnak és dolgoznak fel egy szempillantás alatt, azonnal lefordítják a nyelveket, és még más gépeket is képesek működtetni. Érzelmi intelligenciájuk viszont egyáltalán nincsen. Még.
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu