PlayStation 5: áttervezte a Sony a konzol bemutatóját?

A Sony több külsős, third-party kiadónak is keresztbe tehetett a következő generációs PlayStation 5 bemutatójával…

AestheticGamer (akitől a Resident Evil 8 rebootolása, illetve a Silent Hill feltámasztása révén már hallottunk egyet s mást…) a Twitteren azt írta, hogy a Sony áttervezte a konzol menetrendjét. Ez több éve történt, és neki sincs nagyon konkrétuma a kulisszák mögötti eseményekről, de azt elárulta, hogy több bejelentést is átmozgattak. Több külsős, third-party bejelentés is érintett, az indoklás pedig a „meghatározott dolgok” szópáros. Az egyik játék a Capcomé lehet (csak sajnos nem a Dino Crisishez köthető a még kérdőjeles alkotás). Tőlük hallottuk már, hogy a RE Engine-re több remake-et építhetnek. (Vagy esetleg új játékról lesz szó. Dragon’s Dogma 2? Deep Down? Emlékszik még valaki az utóbbira?)

A holland Let’s Go Digital felfedezte, hogy a Sony Interactive Entertainment az IGE IPI-nél (a svájci szellemi tulajdonnal foglalkozó szövetségi hivatalnál) levédette a PlayStation 5-öt az interaktív számítógépes szoftver; játéklemezek, játékkonzolok; és interaktív szórakoztatás kategóriákban (9-es, 28-as, 41-es kategóriák). Ez pedig azt jelenti, hogy a konzol bemutatója egyre gyorsabban közelít felénk. Szóval a februári pletykák igaznak bizonyulhatnak…

Tidux, egy megbízható ipari szivárogtató a Twitteren pedig azt írta, hogy a PlayStation 5 erősebb lesz az Xbox Series X-nél. Összevetette a két következő generációs konzolt is. A Sony és a Microsoft konzoljában ugyanaz, vagy hasonló teljesítményű processzor lesz. A GPU viszont az Xbox felé billenti a mérleget, de Tidux szerint kevesebb mint 1 TFLOPS a különbség a Microsoft javára. A memória tekintetében a PlayStation 5-öt tekinti erősebbnek a nagyobb sávszélesség és kapacitás miatt. Azaz: több és gyorsabb RAM lehet a Sony konzoljában. Az SSD-nél is a PS5-öt nevezi jobbnak a nagyobb méret és a jobb sebesség miatt. (A Microsoft konzoljának SSD-jéről talán épp a múlt héten írtunk.) Végül a teljesítmény: itt is a PlayStation 5-öt mondja jobbnak az ipari bennfentes, aki még hozzátette, hogy a Sony már kiküldte a végleges PlayStation 5 fejlesztőkészleteket.

Majd meglátjuk; most még nehéz jósolni is. A PlayStation 5 talán februárban megmutathatja magát előttünk. A konzol az év végétől lesz megvásárolható… talán 450 euróért. (Nem, nem tippelünk forintot. Ki tudja, mennyit gyengülhet az év végéig a pénznemünk!)

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu