Menu

Még lépéselőnyben van a PlayStation 5 az Xbox Series X-szel szemben

Az új pletykák szerint a két next-gen konzol, a PlayStation 5 és az Xbox Series X közötti hatalmas különbség megszűnik a megjelenésük előtt.

A NeoGAF fórumon a BGs nicknéven futó, megerősítetten ipari személy azt mondja, hogy az év elején a PlayStation 5 jobb teljesítményt nyújtott az Xbox Series X-nél. Nem tudja, hogy az új fejlesztőkészletek révén mennyiben változott a két konzol körüli helyzet. Ilyen adatokhoz nincsen hozzáférése, és kézzel foghatóan nyár elejéig (júniusig) nem is nagyon lesz.

Egy másik posztban pedig azt állítja, hogy nem a grafikai különbségek révén fogunk dönteni, hogy a PlayStation 5-öt vagy az Xbox Series X-et vesszük-e meg. BGs úgy véli, hogy ez a generáció a játékoké lesz, és bár az egyik konzol gyorsabb lesz a másiknál (igaz, szerinte ezt nem fogjuk érzékelni). Az egyikük tíz, a másikuk pedig hét másodperc alatt fog betölteni; az egyiknek jobb hangzása lesz a másikkal összevetve, ilyesmi. A bennfentes szerint a fejlesztők játékainak minősége lesz a fontos, és az, hogy mit tudnak összehozni az idejükből és a költségvetésükből. Megemlítette még a PlayStation VR új változatát is, de sajnos több részletekre nem tért ki – csak annyit mondott, hogy tartsuk a szemünket a PlayStation VR 2-n.

Úgyhogy lassan kiegyensúlyozza a Sony és a Microsoft egymást, bár még nem tudjuk, hogy milyen egyedibb funkciókkal fog rendelkezni a PlayStation 5 és az Xbox Series X. A PS5-öt talán a hónap során komolyabban is bemutatja a Sony (a PlayStation 4-nél is 2013 februárjában akcióztak a novemberi start előtt), míg a Microsoft nagy eséllyel várni fog májusig, júniusig (az Xbox One-nak is volt egy külön rendezvénye az E3 előtt, már közel hét éve).

A PlayStation 5 és az Xbox Series X valamikor az év végétől lesz kapható (és a PlayStation VR új változatáról is hallottuk már, hogy egyszerre indulhat el a PlayStation 5-tel).

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu