Még lépéselőnyben van a PlayStation 5 az Xbox Series X-szel szemben

Az új pletykák szerint a két next-gen konzol, a PlayStation 5 és az Xbox Series X közötti hatalmas különbség megszűnik a megjelenésük előtt.

A NeoGAF fórumon a BGs nicknéven futó, megerősítetten ipari személy azt mondja, hogy az év elején a PlayStation 5 jobb teljesítményt nyújtott az Xbox Series X-nél. Nem tudja, hogy az új fejlesztőkészletek révén mennyiben változott a két konzol körüli helyzet. Ilyen adatokhoz nincsen hozzáférése, és kézzel foghatóan nyár elejéig (júniusig) nem is nagyon lesz.

Egy másik posztban pedig azt állítja, hogy nem a grafikai különbségek révén fogunk dönteni, hogy a PlayStation 5-öt vagy az Xbox Series X-et vesszük-e meg. BGs úgy véli, hogy ez a generáció a játékoké lesz, és bár az egyik konzol gyorsabb lesz a másiknál (igaz, szerinte ezt nem fogjuk érzékelni). Az egyikük tíz, a másikuk pedig hét másodperc alatt fog betölteni; az egyiknek jobb hangzása lesz a másikkal összevetve, ilyesmi. A bennfentes szerint a fejlesztők játékainak minősége lesz a fontos, és az, hogy mit tudnak összehozni az idejükből és a költségvetésükből. Megemlítette még a PlayStation VR új változatát is, de sajnos több részletekre nem tért ki – csak annyit mondott, hogy tartsuk a szemünket a PlayStation VR 2-n.

Úgyhogy lassan kiegyensúlyozza a Sony és a Microsoft egymást, bár még nem tudjuk, hogy milyen egyedibb funkciókkal fog rendelkezni a PlayStation 5 és az Xbox Series X. A PS5-öt talán a hónap során komolyabban is bemutatja a Sony (a PlayStation 4-nél is 2013 februárjában akcióztak a novemberi start előtt), míg a Microsoft nagy eséllyel várni fog májusig, júniusig (az Xbox One-nak is volt egy külön rendezvénye az E3 előtt, már közel hét éve).

A PlayStation 5 és az Xbox Series X valamikor az év végétől lesz kapható (és a PlayStation VR új változatáról is hallottuk már, hogy egyszerre indulhat el a PlayStation 5-tel).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu