Felnőtt, ingyen játék Kínában a koronavírus terjedésének megakadályozására [VIDEO]

A Kagami Works marketingese megérdemelne egy fizetésemelést: ez bizony kitűnő lépés a koronavírusos egészségügyi vészhelyzet kellős közepén…

A koronavírusnak (2019-nCoV) már több mint 14 ezer fertőzöttje van, és a halálos áldozatok száma is már 300 felett jár. Sőt, sajnos már Kínán kívüli halottról is tudunk, ugyanis a Fülöp-szigeteken egy 44 éves férfi szervezete alulmaradt a tüdőgyulladással szemben. Egy játékfejlesztő, a Kagami Works viszont máshogy közelíti meg az ügyet.

A stúdió úgy döntött, hogy 70 ezer kópiát ingyen kioszt a kínai játékosoknak a Mirror című játékukból, hogy maradjanak otthon, és ne menjenek utcára/tömegbe/az emberek közé. A Mirror egy…, kicsit felnőtt vonulatú, angolul „match-three” játék (pl. Bejeweled, kb. ennek játékmenetét másolja a Mirror is). Ha tovább taglalnánk a felnőtt tartalmakat, akkor bizony kellene egy 18-as karika a sarokba. A videó mindent elmond helyettünk…

A 2018-ban megjelent játék új közleménye szerint 70 ezer kódot osztanak ki ingyen a Mirrorból (megtolták az eredeti 55 ezres elképzelésüket), mivel kemény helyzet előtt állunk így az év elején. A higiéniai tanácsadás mellett (maradjunk otthon, de ha mindenféleképpen ki kell mennünk, viseljünk maszkot, kerüljük a tömeget és a közvetlen érintkezést, továbbá folyton mossuk meg a kezeinket) leírják, hogy itt adják meg a kínai játékosok a telefonszámukat, majd kövessék az utasításokat a Steam-kódért. És tényleg nem szégyen beismerni: ez egyrészt egy jó ötlet, másrészt pedig meglepően szokatlan, de emiatt pont sikeres marketinges lépés. Így kell hírnevet verni egy játéknak. Az akció február 10-éig él.

Sajnos egyre nagyobb a játékipar érintettsége a koronavírusban: a törölt League of Legends Pro League és Overwatch eSport-bajnokságok mellett ugyanis a Taipei Game Show is később kezdődik. (Erről a minap írtunk is: így sajnos várnunk kell a Cyberpunk 2077 vagy az Elden Ring új részleteire.) És még hol a járvány vége…?

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu