A Nintendo nem tart a next-gen konzoloktól

A Nintendo elnöke, Shuntaro Furukawa szerint a PlayStation 5 és az Xbox Series X nem fog ártani a nagy N menetelésének.

Mostanában gyakran látunk pénzügyi jelentéseket (Nintendo, Electronic Arts), ugyanis 2019 végével a jelenleg futó üzleti év harmadik negyede is véget ért. Ilyenkor több befektető is fel szokott tenni pár kérdést, és a Nintendo megbeszélésén is megtörtént ez. Furukawa azt mondta, hogy igen, a játékipar környezete és a piac változáson fog átesni a PlayStation 5 és az Xbox Series X után, de úgy véli, hogy a Sony és a Microsoft új konzolja nem fog rossz hatással lenni a Nintendo Switch sikereire (52 millió értékesítés kevesebb, mint három év alatt – ez bizony nagyon jó adat, de erről korábban már részletesebben is beszéltünk), ugyanis a Nintendo célközönsége más, mint a két next-gen konzolé.

Furukawa hozzátette, hogy a Nintendo Switch most tart az életciklusa közepén azzal, hogy a hybrid platform lassan a negyedik évébe jut. (Márciusban lesz három éve, hogy megjelent.) A Nintendo elnöke nem mindig csak a következő évre gondol, hanem a következő két évvel számol. És talán joggal teszi. A Nintendo Switch (továbbá a szeptemberben elstartolt, még inkább a hordozhatóságra kihegyezett Nintendo Switch Lite) már jobb eladásokkal rendelkezik, mint a Super Nintendo Entertainment System (SNES), a Nintendo 64, a GameCube és a Wii U.

A Nintendo tehát folytatja a saját útját: nem akar közvetlenül ringbe szállni a PlayStation 5-tel és az Xbox Series X-szel szemben. Az életciklusa sincs párhuzamban a Sony és a Microsoft még készülő konzoljaival, és mivel idén állítólag nem lesz új, erősebb Switch modell (kérdéses, hogy a március végén befejeződő üzleti, vagy a naptári évre gondolt Furukawa?), inkább a remek, exkluzív játékokra és a szintén korrekt portokra alapozva kívánja folytatni a remekelést.

Persze még változhatnak a dolgok: lehet, hogy akár a Sony Remote Play rendszere is betoppanhat a Switchre…

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu