The Last of Us Part II: még egy jel a PC portra? [VIDEO]

A Naughty Dog játéka, a The Last of Us Part II nem biztos, hogy csak PlayStation 4-en (és nagy eséllyel PlayStation 5-ön…) lesz játszható.

Az Instant Gaming weboldala gyanús – talán a Call of Duty: Modern Warfare esetében is náluk bukkant volna fel valami a múltban. Akármi is volt a múltban, ez a site kilistázta a The Last of Us Part II-t. Hohó, de itt jön a fondorlat: Steamre. Nem PlayStation Networkre! (Ugyanis ez a weboldal több digitális platformról értékesít, és a PlayStation Network is közéjük tartozik.) Részleteket nem írtak, így felesleges gépigényt is keresni, továbbá a megjelenési dátumról sem nagyon érdemes találgatni, ugyanis elintézték egy egyszerű „2020”-szal. De mivel korábban már írtunk arról, hogy PC-s GPU architektúrában jártas illetőt keres a Naughty Dog a csapatába, lehet benne valami. Csak ne jelentsék be túl korán a PC portot (a Death Strandingnél is a PlayStation 4-es verzió elindulása előtt mondták be).

Ha rápillantunk a The Last of Us Part II weboldalára, akkor azt látjuk, hogy a Naughty Dog játéka felnőtt (M, Mature, tizenhét éven felülieknek értékesíthető) értékelést kapott az ESRB-től (Entertainment Software Rating Board; lényegében az Egyesült Államok korhatár-besorolással foglalkozó bizottsága). Ez újdonság: a Naughty Dog játékai közül eddig egyik sem kapott felnőtt értékelést! Az indoklás: meztelenség és szexuális tartalom. Az első The Last of Us mindössze szexuális témákkal rendelkezett. A szexuális tartalom hivatalos jellemzése szerint akár részleges nuditás (pl. fedetlen keblek) és nem közvetlen szexuális viselkedés lehet a játékban, míg a szexuális témák a szexre és szexualitásra utalásokat takarják. Majd meglátjuk, hogy milyen eredménye lesz ennek.

A végére pedig egy videó – a Media Molecule új játéka (sőt, inkább játékalkotó játéka…), a Dreams ezúttal is remekelt: a február 14-étől kapható PlayStation 4-exkluzívban ugysnis megvalósult a The Last of Us Part II PS1-es demake-je. Ilyesmi lehetett volna két évtizede a Naughty Dog játéka az akkor már korosodó „szürkén”.

A The Last of Us Part II május 29-én érkezik, kizárólag PlayStation 4-re. (Legalábbis addig, amíg be nem jelentik a PC portot…)

Forrás: JVL, JVL, DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu