A riválisára vár a PlayStation 5?

A Sony azt szeretné, ha először a Microsoft mondaná ki, hogy mennyiért is vehetjük meg az ő next-gen konzoljukat és ezt követően jelentenék be a PlayStation 5 árát.

A Sony negyedéves pénzügyi jelentése során a cég képviselőinek számot kellett adniuk a PlayStation 5-ről is. El kellett magyarázniuk, hogy a cég miként fogja a játékokkal foglalkozó részlegét átemelni a PlayStation 4-ről a PlayStation 5-re, továbbá beszélniük kellett a konzol árazását befolyásoló tényezőiről, amik közül párat a Sony tud kezelni, párat pedig nem. Hiroki Totoki, a Sony pénzügyi vezetője azt válaszolta, hogy a dolgozók és a személyzet költségeit mindenféleképpen figyelembe kell venniük, ezt pedig a cég képes kezelni. Először a gyártásra koncentrálnak, és utána térnek át arra, hogy megfelelő PlayStation 5-készlet legyen a raktáraikban.

Totoki hozzátette, hogy jelenleg nehéz az árazásról beszélni, hiszen az ártól függően a marketing is eltérő lesz, és a versengés miatt túl korai lenne elárulni, hogy mennyit is kérnének a PlayStation 5-ért – szerinte hosszú távon így profitot fog termelni. Azaz: a Sony legszívesebben a Microsoft lépésére reagálva határozná meg az árat. Ezt tették amúgy 2013-ban is: az E3-on a Sony konferenciája a Microsoft műsora után láthattuk, és mind a két cég az E3-on jelentette be az árazást. (És a Sony nagy fölénnyel nyert: ők nem tukmáltak ránk egy kötelező PlayStation kamerát!)

Eközben a PlayStation 5 már megkapta az európai régióban a hírleveles weboldalát – a website szerint a Sony még nem áll készen a PS5 bemutatására, de ha feliratkozunk a hírlevelükre, akkor az elsők között értesülhetünk a next-gen konzollal kapcsolatos információkról. Email-cím, születésnap, ennyit kell megadnunk. az utóbbi a marketinghez lehet fontos.)

Végezetül egy rossz hír: a Sony a Gamesindustrynak megerősítette, hogy a Sony Interactive Entertainment a működési hatékonyság fejlesztése miatt bezárta a manchesteri stúdióját. A 2015-ben létrejött stúdió PlayStation VR-os játékokon dolgozott volna, és állítólag egy be nem jelentett projektjüket így törölték…

A PlayStation 5 biztosan az év végén jön (400, 450, esetleg 500 eurós áron – legalább 140 ezer forint lesz hazánkban…), míg a PlayStation VR pletykált új verziója állítólag egyszerre indul el a next-gen PlayStationnel.

Forrás: VG247, Gematsu, Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu