Távozik a Rockstar Games társalapítója!

Dan Houser nemsokára maga mögött hagyja a Rockstar Games céget, aminek a múltban alapító tagja volt.

A Take-Two az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottsághoz eljuttatott dokumentumában láthatjuk a bejelentést, amiben röviden az olvasható, hogy Dan Houser (aki amúgy a testvérével, Sammel alapította Rockstar Games-t) március 11-én távozik a cégtől. Az alelnöki posztot betöltő Houser 2019 tavasza óta szabadságon van, és a stúdió hálás a munkájáért. Mert igen, Dan Houser nem ült a babérjain: a Rockstar menedzsere, írója, és producere is volt. A Grand Theft Auto-sorozat kreatív szemszögének ő volt a felügyelője, de a Bully, Red Dead Redemption, vagy a Max Payne 3 esetében íróként járult hozzá a fejlesztéshez. A Red Dead Redemption 2 írói csapatában is megtalálhattuk őt (és pont erről a csapatról hallottuk, hogy az erőltetett menet, a crunch náluk is érvényben volt…).

A tavaly tavaszi szünet azt jelenti, hogy Houser megvárta a Red Dead Redemption 2 konzolos változatának megjelenését, és a 2018 őszi start után még pár patchet és frissítést is összerakott a Rockstar a Western-játéknak. (És így valószínűleg a PC-s verzió tesztelésében már nem vett részt.) A Rockstar Games amúgy a Red Dead Online-hoz és a Grand Theft Auto Online-hoz gyakran ad ki új tartalmakat és frissítéseket (és a két online „részleg” miatt nem készül egyjátékos DLC sem a Grand Theft Auto V-höz, sem a Red Dead Redemption 2-höz).

Dan testvére, Sam a cégnél marad, és az ő pozíciója érintetlen. Viszont Dan Houser távozása azt jelenti, hogy a Grand Theft Auto VI az eddigi részekhez képest változhat. (A játékot a Take-Two még be sem jelentette, de biztosan készül…) Nem tudjuk, hogy miért hagyja el a céget, de nemrég arról írtunk, hogy állítólag több játékot akar a Rockstartól a Take-Two, ugyanis a kiadó a mennyiséget részesíti előnyben a minőséghez képest – lehet, hogy Houser nem értett egyet ezzel a megközelítéssel?

A Take-Two csütörtökön közli majd pénzügyi eredményeit az előző üzleti negyedévéről. Biztosan nem fog a cég csütörtököt mondani.

Forrás: VentureBeat

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu