Titkos utalás a PlayStation 5 nyitócímeinek egyikére? [VIDEO]

PlayStation 5 – A Sony weboldalának HTML kódja felettébb gyanús dolgot tartalmaz…

Szóval a PlayStation 5-nek már van egy weboldala. Az angol és a német site is ugyanazt mondja, csak más nyelven. Már írtunk róla, úgyhogy csak röviden: fel lehet iratkozni a PS5-ös hírlevélre, csak meg kell adnunk az email címünket és a születési dátumunkat. Viszont az oldal forráskódjából mutatnánk egy képet lent.

Starblaster 2? No, mi a csuda ez? Nem baj, ha az első rész sem ismerős, ugyanis eléggé régi alkotásról van szó. A Star Blaster 1983-ban jelent meg az Apple II számítógépre. Ez egy oldalnézetű shoot’em up volt, ahol űrhajónkkal jobbról balra kellett haladnunk. Nagy eséllyel még így sem ugrik be, úgyhogy nézzünk meg belőle egy videót.

Ha a Sony weboldalának forráskódja nem valami programra utal (lehet, hogy mi is tévedünk, ki tudja?), akkor a PlayStation 5 nyitócímei között ott lehet a Starblaster 2 (Star Blaster 2?), ami nem lenne rossz elképzelés. Egy oldalnézetes shoot’em up is lehet szép, és ha gyors, akciós játékmenetet kapunk, akkor a next-gen konzol képességeit ez a játék is be tudná majd mutatni.

A Let’s Go Digital szerint a PlayStation 5-ben a Sony a Samsung NVMe SSD 980 QVO-t fogja használni. Nem EVO, QVO! (És pláne nem a PRO, amit a Samsung kiállított az idei CES-en – a 7 GB/s írási sebesség bár jól hangzik papíron, nagyon komolyan feltolná a konzol árát!) A Samsung az EU szellemi tulajdonnal foglalkozó hivatalánál már regisztrálta az EVO és a QVO modelleket is (az előbbinek „könnyedén” 5,5-6 GB/s sebessége lesz), így valószínűleg idén már meg is vehetjük ezeket. Az érdekesség a szlogen: „Unstoppable Speed”, azaz megállíthatatlan sebesség.

A PCIe 4.0 standardot használó NVMe SSD tehát tényleg gyors lesz, és esélyes, hogy a QVO lesz a belépő modell – a Let’s Go Digital is így véli, és a Sony az alacsonyabb költségek miatt választhatja ezt a verziót (ami valószínűleg 4 GB/s felett fog teljesíteni). A QVO 1 TB-s modellje szerintük 150 dollár lesz (forinttal, importtal, mindennel min. 50 ezer forint), míg a PRO valahol a 350 dolláros régióban lesz kapható.

A PlayStation 5 az év végétől lesz kapható (talán novembertől…). Az árverseny miatt a Sony még nem tudja, mennyit fog kérni a konzolért.

Forrás: RespawnFirst, PSL

(forrás: RespawnFirst)

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu