The Outer Worlds: jó eladások, de tovább csúszik a Nintendo Switch port

Az Obsidian Entertainment RPG-je: a The Outer Worlds Nintendo Switch verziójára sajnos még többet kell várnunk…

De ezúttal nem fejlesztői inkompetencia miatt van az, hogy a halasztás bekövetkezett. Nem az erős túlórázás az indok. A magyarázat jóval szomorúbb, vagy inkább ijesztőbb. A Private Division, a Take-Two új kiadói ágazata egy tweetben írta, hogy a koronavírus kihat a Virtuosra, akik az Obsidian munkásságát átültetik a nagy N hybrid, hordozható konzoljára. Ez nem hülyeség: a Virtuos főhadiszállása Szingapúrban van, és több kínai irodájuk is van, és ők inkább biztosra mennek – így például nem lesz az, hogy a The Outer Worlds fizikai Switch kiadása csak egy letöltőkódot tartalmaz, hanem rendes kazettás megjelenés is lesz a digitális (Nintendo eShop) kiadás mellett. Valamit valamiért, mondhatnánk joggal. (Így nem lesz az, hogy megvesszük a tokot, amiben egy kód van és semmi más. Nincs annál rosszabb.) De mennyit is halasztanak a játékon? Abszolút fogalmunk sincs: jelenleg ismeretlen időpontra tették a The Outer Worlds Switch portját. Eddig március hatodikával számoltak, azt akkor most el is felejthetjük.

A Take-Two a negyedéves pénzügyi jelentésében kitért a 2017-ben bejelentett The Outer Worldsre is. Azt mondja a cég, hogy két millió példánynál is többet vettünk belőle, de azért itt valamit ferdíthet az Xbox Game Pass, ugyanis az előfizetők kapásból október 25-étől, a játék megjelenésétől kezdve hozzáférhettek az Obsidian „nem-Falloutjához”. Persze lehet, hogy a tényleges ELADÁSOKKAL számoltak csak. Strauss Zelnick, a Take-Two vezérigazgatója elmondta, hogy ők ott akarnak kiadni játékokat, ahol a fogyasztók vannak, de kiemelte, hogy a régebbi címeknek hasznosabb lehet az előfizetéses modell, ugyanis így a régi alkotások egyfajta „másodvirágzásba” kezdhetnek.

Úgyhogy a The Outer Worldsöt jelenleg csak PlayStation 4-en, Xbox Oneon és PC-n (Epic Games Store, Microsoft Store) játszhatjuk. A Nintendo Switch verzió felett pedig addig is ott lebeg a koronavírus damoklészi kardja.

Forrás: Gematsu, GameSpot

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu