Kerek számmal ünnepli a 3. születésnapját a Nioh

A Team Ninja Nioh akció-RPG-jéből több millió példány fogyott már.

A Koei Tecmo (a kiadó) és a Team Ninja a Twitteren írta, hogy a Niohból eddig több mint 3 millió értékesítés történt, beleértve a digitális (Steam, PlayStation Store) és bolti eladásokat is. (A Nioh ugyanis 2017 végén PC-re is megjelent!) Ez pedig azt jelenti, hogy egy év alatt fél millióval ment feljebb a szám – 2019 februárjában ugyanis 2,5 milliónál tartott a japán kaland, ami 2018 májusában érte el a 2 milliós eredményt. Így a Nioh – ami 2017 februárjában jött ki PlayStation 4-re – a harmadik születésnap mellé a harmadik milliót is behúzhatja.

Yosuke Hayashi, a Team Ninja stúdiófőnöke a portugál Eurogamernek pedig azt mondta, hogy a stúdió szeretne egy új IP-t csinálni a PlayStation 5-ön. Mivel maga a Nioh is egy új IP volt a PlayStation 4-en, lenne tapasztalatuk bőven, és valószínűleg a Sony is segítene a stúdiónak, akik amúgy nemsokára kiadják a Nioh 2-t (Japánban március 12-én, azon kívül pedig egy nappal később jelenik meg) PlayStation 4-re, és talán az év végén ezúttal is számíthatunk egy PC verzióra.

Ez pedig azt jelenti, hogy a csapat nem nagyon szeretne egy next-gen Nioht csinálni. Valószínűbb lehet egy visszatérés a Ninja Gaidenhez – Fumihiko Yasuda, a Nioh 2 rendezője azt mondta az IGN-nek, hogy a Ryu Hayabusa feltámasztása mögött álló csapat szeretné, ha a ninja új játékot kapna, és mivel a műfaj mostanában népszerű (a Sekiro: Shadows Die Twice is bizonyítja – ez is megihlette a Team Ninját…), ők nem zárkóznának el egy új résztől, aminek tényleg itt lenne az ideje: a Ninja Gaiden 3 2012-ben jött ki. Igaz, azóta eltávozott Tomonobu Itagaki, aki már több mint másfél évtizede feltámasztotta a sorozatot. (Ő azóta a 2015-ös Devil’s Third rendezője volt, és… nos, az nem lett maradandó alkotás.)

Tehát Nioh 2, március 13-ától PlayStation 4-en.

Forrás: Gematsu, Metro

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu