Megbukott a kasszáknál a Ragadozó madarak, megváltoztatták az USA-ban a kilométeres címét

MOZI HÍREK – Mit csinálnak akkor a Warner Bros. vezetői, amikor a Ragadozó madarak műmájerkedő, vicceskedő „csodasztikus” filmjéből az USA-ban nem kér a jó nép? Rövidítenek a címen.

Rendkívül gyengén szerepelt a hétvégén Amerikában az R besorolású DC film, amelytől 50 milliós bevételt vártak az amerikai mozikban, ehelyett csak 33,3 milliót tudtak összekalapálni, így ezzel egyértelműen a DCEU eddigi legrosszabb nyitányát produkálta. Ez különösen feltűnő a Joker hatalmas, egymilliárdot is meghaladó bevétele után, amely szintén „új utakat” keresett az egyedi DC-ábrázolás szintjén, csak az a film meg is találta, a szerintünk rettenetesen gyenge Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) című DC alkotással ellentétben.

A Warner a film kudarcának most keresi az okait, hiszen a világsajtó kritikái általában korrektnek tartották a filmet (a 60-as Metacritic átlag nem olyan rossz), továbbá Hollywoodban a girl power és PC üzenetek erőltetését továbbra is a követendő útnak tartják, így a stúdió fejesei más okokat kerestek, amiért a film megbukott az első hétvégén a mozikasszáknál. Úgy tűnik, hogy a bűnöst a cím hosszában találták meg, lévén a legnagyobb amerikai moziláncok már új, sokkal rövidebb címet adtak neki: a Margot Robbie által alakított főhősnőt kihangsúlyozva Harley Quinn: Birds of Prey címen fut már a mozifilm. A stúdió tehát úgy látszik, arra a döntésre jutott, hogy a viccesnek szánt Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) cím inkább eltántorítja az embereket, ahelyett, hogy felkeltené az érdeklődésüket.

Konkrétan a ComicBook.com vette észre, hogy két nagyobb amerikai mozihálózat: a AMC Theatres és a Regal Cinemas a jóval rövidebb Harley Quinn: Birds of Prey címmel látták el a filmet. A ScreenRant rákérdezett a Warnernél, hogy ez a névváltoztatás a stúdió kérésére történt-e, és azt a választ kapták, hogy igen. Egyelőre még nem világos, hogy ez az új cím csak az USA-ban mozis forgalmazásig tart, vagy a stúdió a Blue-ray kiadásokra, vagy esetleges streaming tévés megjelenésekre is meg akarja változtatni azt – mindenesetre a jövő héten majd kiderül, sikerült-e javítani vele a film helyzetén.

Megkérdeztük még a magyar filmforgalmazót, az Intercomot is arról, hogy a magyar cím is megváltozik-e és azt a választ kaptuk, hogy nem, Magyarországon továbbra is Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) címen fut a mozikba.

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu