Miért nincsenek Xbox Series X-exkluzív játékok? Phil Spencer válaszol

Phil Spencer az Xbox-vezér kitért a virtuális valóságra is egy terjedelmes interjúban, amit a GamerTag podcast készített.

A 2016-os Xbox Spring Showcase során döntötte el a Microsoft, hogy az összes Xbox One-os játék PC-n is meg fog jelenni. Spencer szerint ez volt a „játékos a középpontban” elképzelés első lépése. Az Xbox-vezér úgy gondolja, hogy egy évtizeden belül megduplázódik a játékosok száma: 2 milliárdról 4-re fog növekedni a már amúgy is terjedelmes közönség. Ez növeli a játékipart is, aminek köszönhetően remek játékok születhetnek, és ha nem szeretnénk egy PC-t vagy egy konzolt a nappalinkba, akkor a Project xCloud segítségével is játszhatunk. Spencer szerint nem mindenki engedheti meg magának, hogy 60 eurót (ez lassan több is lesz mint 20 ezer forint…) költsön egy új AAA játékra, és az Xbox Game Passon keresztül olcsóbban hozzáférhet ugyanahhoz a címhez, de streamelés nélkül.

Az Xbox Series X-ről azt mondja, hogy a PC mentalitását követték az új konzol megtervezésével: olyan hardver van a szokatlan nevű next-gen Xboxban, amit a fejlesztők teljes mértékben kihasználhatnak a játékaikkal, amik viszont gyengébb vason is működnének – pont úgy mint egy régebbi PC-n. Spencer nem fogja megszabni a stúdióknak, hogy miket kell támogatniuk (ami furán hangzik: ha lesz egy gyengébb next-gen Xbox, aminek talán Xbox Series S lesz a neve, akkor azt is támogatnia kell majd legalább az Xbox Game Studios csapatainak…).

Spencer kitért az általunk is tárgyalt VR-kommentjére is. Ezt úgy tisztázta, hogy az Xbox Series X a megjelenésekor nem kap VR-headsetet. Szerinte a virtuális valóság nem olyan egyszerű, hogy csak csatlakoztatjuk a headsetet a játékhoz, mert át kell dolgozni a kezelőfelületet, az irányítást, és még sok más dolgot. Phil Spencer nem akarja, hogy a VR megbukjon, és nem szólt be az ebben a műfajban alkotóknak, hanem ebben a pillanatban egyszerűen nem erre koncentrál a Microsoft.

Az Xbox Series X az év végén érkezik.

Forrás: WCCFTech

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu