Menu

Capcom eladási adatok: egyre inkább húz el a Monster Hunter: World

Akkora siker lett a Monster Hunter: World, hogy már majdnem kétszer többet vettünk belőle mint a toplistán második helyen álló játékból…

A Capcom frissítette a Platinum Titles oldalát. Az a játék kap platinum jelzőt, amiből több mint egy millió példány fogy. Jelenleg kilencvennégy ilyen cím van a listán, igaz, a japán cég december 31-éig vette csak figyelembe az értékesítéseket, ugyanis a harmadik üzleti negyedév akkor ért véget.

Kezdjük a nagyobb játékokkal. A Monster Hunter: World (zárójelben azon platformokat írjuk, ahol az adott játék elérhető – PlayStation 4, Xbox One, PC) 14,9 milliónál tart. Szeptember vége óta ez nyolcszázezerrel több, úgyhogy a szörnyvadászatot még mindig „viszik mint a cukrot”, és ezért nem csoda, hogy a Capcom gyakran frissíti is. A Resident Evil 7: Biohazard (PlayStation 4, Xbox One, PC) elérte a hét milliót. Ez +200 ezer az utóbbi negyedéves adat után. A Resident Evil 2 Remake (PlayStation 4, Xbox One, PC) hiába alig egy éves, már 5,8 millió értékesítéssel rendelkezik, és ez is 840 ezerrel nőtt szeptember vége óta.

A Devil May Cry 5 (PlayStation 4, Xbox One, PC) 3,1 milliónál jár, ami… azért annyira soknak nem tűnik (főleg ha a Resident Evil 2 Remake-kel vetjük össze…), de azért ez is korrekt szám, és itt is 400 ezerrel nőtt a legutóbbi közlés óta. Street Fighter V (PlayStation 4, PC) – 4,1 millió, 200 ezres növekedés, Monster Hunter World: Iceborne (PlayStation 4, Xbox One!) – 3,4 millió (+400 ezer); itt furcsa, hogy külön vették a kiegészítőt az alapjátéktól. Devil May Cry 4 Special Edition (PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC) – 1,4 millió, és újonc a listán.

A toplista első ötöse amúgy így alakul: Monster Hunter: World, Resident Evil 5 – 7,6 millió, Resident Evil 6 – 7,4 millió, Resident Evil 7: Biohazard, illetve a Street Fighter II a maga SNES-es 6,3 milliójával még mindig az ötödik helyen áll. A teljes listán lehet még más érdekességet találni.

Végül pár nagyobb franchise összeladási eredménye: Resident Evil: 95 millió, Monster Hunter: 60 millió, Street Fighter: 44 millió, Mega Man: 35 millió, Devil May Cry: 21 millió, Dead Rising: 13 millió, Marvel vs. Capcom: 9,3 millió, Onimusha: 8,3 millió, Ace Attorney: 7,3 millió, Lost Planet: 6,2 millió.

Tavasszal jön a Resident Evil 3 Remake, és valószínűleg a Street Fighter VI, a Resident Evil 8, és az új Dragon’s Dogma is gyorsan a listán találja magát – még egyik sincs bejelentve, de szinte biztosra vehetjük, hogy készülnek…

Forrás: Gematsu

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu