Capcom eladási adatok: egyre inkább húz el a Monster Hunter: World

Akkora siker lett a Monster Hunter: World, hogy már majdnem kétszer többet vettünk belőle mint a toplistán második helyen álló játékból…

A Capcom frissítette a Platinum Titles oldalát. Az a játék kap platinum jelzőt, amiből több mint egy millió példány fogy. Jelenleg kilencvennégy ilyen cím van a listán, igaz, a japán cég december 31-éig vette csak figyelembe az értékesítéseket, ugyanis a harmadik üzleti negyedév akkor ért véget.

Kezdjük a nagyobb játékokkal. A Monster Hunter: World (zárójelben azon platformokat írjuk, ahol az adott játék elérhető – PlayStation 4, Xbox One, PC) 14,9 milliónál tart. Szeptember vége óta ez nyolcszázezerrel több, úgyhogy a szörnyvadászatot még mindig „viszik mint a cukrot”, és ezért nem csoda, hogy a Capcom gyakran frissíti is. A Resident Evil 7: Biohazard (PlayStation 4, Xbox One, PC) elérte a hét milliót. Ez +200 ezer az utóbbi negyedéves adat után. A Resident Evil 2 Remake (PlayStation 4, Xbox One, PC) hiába alig egy éves, már 5,8 millió értékesítéssel rendelkezik, és ez is 840 ezerrel nőtt szeptember vége óta.

A Devil May Cry 5 (PlayStation 4, Xbox One, PC) 3,1 milliónál jár, ami… azért annyira soknak nem tűnik (főleg ha a Resident Evil 2 Remake-kel vetjük össze…), de azért ez is korrekt szám, és itt is 400 ezerrel nőtt a legutóbbi közlés óta. Street Fighter V (PlayStation 4, PC) – 4,1 millió, 200 ezres növekedés, Monster Hunter World: Iceborne (PlayStation 4, Xbox One!) – 3,4 millió (+400 ezer); itt furcsa, hogy külön vették a kiegészítőt az alapjátéktól. Devil May Cry 4 Special Edition (PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC) – 1,4 millió, és újonc a listán.

A toplista első ötöse amúgy így alakul: Monster Hunter: World, Resident Evil 5 – 7,6 millió, Resident Evil 6 – 7,4 millió, Resident Evil 7: Biohazard, illetve a Street Fighter II a maga SNES-es 6,3 milliójával még mindig az ötödik helyen áll. A teljes listán lehet még más érdekességet találni.

Végül pár nagyobb franchise összeladási eredménye: Resident Evil: 95 millió, Monster Hunter: 60 millió, Street Fighter: 44 millió, Mega Man: 35 millió, Devil May Cry: 21 millió, Dead Rising: 13 millió, Marvel vs. Capcom: 9,3 millió, Onimusha: 8,3 millió, Ace Attorney: 7,3 millió, Lost Planet: 6,2 millió.

Tavasszal jön a Resident Evil 3 Remake, és valószínűleg a Street Fighter VI, a Resident Evil 8, és az új Dragon’s Dogma is gyorsan a listán találja magát – még egyik sincs bejelentve, de szinte biztosra vehetjük, hogy készülnek…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu