Menu

Geoff Keighley kihagyja az idei E3-at!

Eddig egyszer sem volt arra példa, hogy Geoff Keighley távol maradjon az E3-tól… de idén ez a helyzet!

„Az utóbbi 25 évben minden egyes Electronic Entertainment Expón ott voltam. Mindig is fénypontja volt az éveimnek az, hogy tudósíthattam az E3-ról, vagy műsort vezethettem ott, ráadásul a karrierem meghatározó része is lett a rendezvény. Töprengtem azon, hogy mit mondjak a 2020-as E3-ról. Bár szeretném támogatni azon fejlesztőket, akik bemutatják munkásságukat, szükségesnek tartom, hogy nyílt és őszinte legyek veletek arról, hogy pontosan mire is számíthattok tőlem.

Meghoztam azt a nehéz döntést, hogy ne legyek az E3 Coliseum producere. 25 év után első alkalommal nem fogok részt venni az E3-on. Alig várom, hogy a jövőben más módon és más eseményeken támogathassam az ipart,” mondja Keighley közleménye a Twitteren.

A The Game Awards műsorvezetője és producere a The Hollywood Reporternek elmondta, hogy az eddig hallottak alapján nem érezte volna magát kényelmesen, ha idén is kinn lett volna az E3-on. Nincs egyedül: a Sony már megerősítette az idei távolmaradást (ami azért is hatalmas meglepetés, mert ugye az év végén jön tőlük a PlayStation 5…). Emellett Keighley kihangsúlyozta, hogy a tavaly Gamescom nyitórendezvény után idén is ő lesz a műsorvezető.

Erre az ESA rohamtempóban reagált is. Az E3-at szervező cég gyorsan bemondta, hogy az Xbox (Microsoft), a Nintendo, a Ubisoft, a Bethesda Softworks, a SEGA, a Capcom, a Square Enix, a Take-Two Interactive Software, a Bandai Namco Entertainment America Inc., illetve a Warner Bros. Games. kinn lesz a rendezvényen. Az Electronic Arts már évek óta az EA Play-jel támad (amit direkt az E3 környékére időzítenek helyileg IS!), és az Activision Blizzard is visszafogta a jelenlétét.

Kanyarodjunk egy picit vissza Keighleyre. Az Eurogamer arról írt, hogy az E3 weboldala túl korán kiszivárgott, és a műsorvezető nem akar ebben érintett lenni. Most már le van jelszavazva, de a ResetErán archiválták az egészet. Annyira komoly ez, hogy jöjjön pár kép:

Ezen a listán (harmadik kép!) nincs ott a Nintendo. (Viszont az Activision igen…?) Szóval átszervezés, erről már tavaly is volt szó. 165 dollárért „Gamer” jelvény – a jó ötven ezer forintért június 10-én és 11-én is ott lehetünk a rendezvényen. A prémium kitűzőért már majdnem ezer dollárt kérnek – a kb. 330 ezer forintunkért három napos Expo kitűzőt kapunk, bemehetünk a nyilvánosságtól elzárt VIP Lounge-ba (itt felvehetjük a kapcsolatot más játékipari részt vevőkkel), könnyebben találhatunk magunknak szállodát, reggelit és ebédet kapunk, vagy például külön bejáratunk lesz a kiállító részlegbe. Az ipari dolgozóknak pedig ingyen belépésük lesz, ha április 23-áig regisztrálnak, abba nem megyünk bele. Röviden: június 9-én csak a játékiparosok és a Premiumosok, 10-én és 11-én rajtuk kívül a Gamerek lehetnek ott.

Tavaly pedig sikerült az ESA-nak kiszivárogtatnia több mint kétezer újságíró adatait. Most pedig megint bakot lőttek…

Forrás: Gematsu, Gamesindustry

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu