Geoff Keighley kihagyja az idei E3-at!

Eddig egyszer sem volt arra példa, hogy Geoff Keighley távol maradjon az E3-tól… de idén ez a helyzet!

„Az utóbbi 25 évben minden egyes Electronic Entertainment Expón ott voltam. Mindig is fénypontja volt az éveimnek az, hogy tudósíthattam az E3-ról, vagy műsort vezethettem ott, ráadásul a karrierem meghatározó része is lett a rendezvény. Töprengtem azon, hogy mit mondjak a 2020-as E3-ról. Bár szeretném támogatni azon fejlesztőket, akik bemutatják munkásságukat, szükségesnek tartom, hogy nyílt és őszinte legyek veletek arról, hogy pontosan mire is számíthattok tőlem.

Meghoztam azt a nehéz döntést, hogy ne legyek az E3 Coliseum producere. 25 év után első alkalommal nem fogok részt venni az E3-on. Alig várom, hogy a jövőben más módon és más eseményeken támogathassam az ipart,” mondja Keighley közleménye a Twitteren.

A The Game Awards műsorvezetője és producere a The Hollywood Reporternek elmondta, hogy az eddig hallottak alapján nem érezte volna magát kényelmesen, ha idén is kinn lett volna az E3-on. Nincs egyedül: a Sony már megerősítette az idei távolmaradást (ami azért is hatalmas meglepetés, mert ugye az év végén jön tőlük a PlayStation 5…). Emellett Keighley kihangsúlyozta, hogy a tavaly Gamescom nyitórendezvény után idén is ő lesz a műsorvezető.

Erre az ESA rohamtempóban reagált is. Az E3-at szervező cég gyorsan bemondta, hogy az Xbox (Microsoft), a Nintendo, a Ubisoft, a Bethesda Softworks, a SEGA, a Capcom, a Square Enix, a Take-Two Interactive Software, a Bandai Namco Entertainment America Inc., illetve a Warner Bros. Games. kinn lesz a rendezvényen. Az Electronic Arts már évek óta az EA Play-jel támad (amit direkt az E3 környékére időzítenek helyileg IS!), és az Activision Blizzard is visszafogta a jelenlétét.

Kanyarodjunk egy picit vissza Keighleyre. Az Eurogamer arról írt, hogy az E3 weboldala túl korán kiszivárgott, és a műsorvezető nem akar ebben érintett lenni. Most már le van jelszavazva, de a ResetErán archiválták az egészet. Annyira komoly ez, hogy jöjjön pár kép:

Ezen a listán (harmadik kép!) nincs ott a Nintendo. (Viszont az Activision igen…?) Szóval átszervezés, erről már tavaly is volt szó. 165 dollárért „Gamer” jelvény – a jó ötven ezer forintért június 10-én és 11-én is ott lehetünk a rendezvényen. A prémium kitűzőért már majdnem ezer dollárt kérnek – a kb. 330 ezer forintunkért három napos Expo kitűzőt kapunk, bemehetünk a nyilvánosságtól elzárt VIP Lounge-ba (itt felvehetjük a kapcsolatot más játékipari részt vevőkkel), könnyebben találhatunk magunknak szállodát, reggelit és ebédet kapunk, vagy például külön bejáratunk lesz a kiállító részlegbe. Az ipari dolgozóknak pedig ingyen belépésük lesz, ha április 23-áig regisztrálnak, abba nem megyünk bele. Röviden: június 9-én csak a játékiparosok és a Premiumosok, 10-én és 11-én rajtuk kívül a Gamerek lehetnek ott.

Tavaly pedig sikerült az ESA-nak kiszivárogtatnia több mint kétezer újságíró adatait. Most pedig megint bakot lőttek…

Forrás: Gematsu, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu