Menu

Zombie Army 4: Dead War – Ismét hörögnek a háborús zombik

TESZT – A Rebellion a Sniper Elite sorozata (és a nemrég megjelent Sniper Elite III Nintendo Switch verziója) után ismét egy kis élőhalott „élménytúrát” szervezett nekünk a Zomby Army spin-off sorozat negyedik részével. A legújabb rész kicsit kidolgozottabb, professzionálisabb élményt kínál, mint a korábban inkább csak multiélményre kihegyezett epizódok.

 

Míg a Sniper Elite-sorozat összességében elég szép sikernek nevezhető, ugyanez nem mondható el a Zomby Army „mellékvágányra”. A legnagyobb problémát talán az jelenti, hogy míg az élő német katonákat felsorakoztató részek azért eléggé változatos helyszíneken játszódnak és ugyanez elmondható a játékmenetre és az ellenségekre is, addig ez kevéssé jellemző a lejárt szavatosságú nácikra. A Zombie Army Trilogy-ban például a legtöbb zombi ugyanúgy nézett ki, a fegyver sem nagyon változtak, a helyszínek sem túlzottan. A Sniper Elite-ekből megörökölt lassított lövés és röntgenszerű találat persze itt is adott, de ha egyéb elemeiben hiányzik a változatosság és a színvonal, akkor mégis mitől tudna minket a székünkhöz szögezni a zombi spin-off sorozat?

Erősítés

A Zombie Army 4: Dead War fejlesztői valószínűleg ugyanezt a kérdést tették fel maguknak és mélyen lementek alfába, majd, amikor visszatértek, sok mindenben pozitív változást eszközöltek. Ezúttal például a gameplay kicsit kifinomultabb, összetettebb. Többféle ellenféllel nézhetünk farkasszemet, a fegyvereinket felspécizhetjük, illetve a környezetünkkel is sokféleképpen interakcióba kerülhetünk. Kérdés, hogy mennyire éri meg a játék mindezek tükrében az árát és erre már nem olyan egyszerű a válasz.

Egy igazán arcade címmel van dolgunk, amely alapvetően persze szórakoztató, de azért azt le kell szögezni, hogy továbbra is ugyanazokat a zombikat fogjuk öldökölni. A level design valamennyit javult, de a zombiöldöklés igazán akkor jelent kihívást, ha hordamódban játszunk, vagy magasabb nehézségi szinteken ugrunk neki a játéknak.

„Hordd el magad, zombi!”

Csakúgy, mint az előző részekben, a Zomby Army 4-ben két játékmódot kapunk: hadjárat és hordamód. A hadjárat pontosan onnan folytatódik, ahol az előző részt abbahagyták, egy olyan világban, ahol Hitler halott és ki kell pucolni az élőhalott katonáit.

Ismét választanunk kell egy négyfős túlélőcsapatból, mindegyikük egyedi, passzív képességekkel van felruházva és egyik sem túl fantáziadús. A legtöbbször csak annak a sebességét befolyásolhatják, hogy mennyire gyorsan tudják a kezükbe kapni a közelharcos fegyvereiket, vagy újra tölteni a pisztolyaikat, puskáikat. Egyébként az annyira nem tűnhet túl izgalmasnak, de az tény, hogy ez a játék fontos része, ugyanis ezúttal tényleg rengeteg gyilkolóeszköz áll rendelkezésünkre, amelyeket ráadásul különféle modokkal is alakíthatunk.

Némileg változatosabb

A hadjárat összesen kilenc epizódra van bontva, amelyek további 3-5 kisebb részt tartalmaznak. Az már az első pillanattól látszik, hogy az előző részekkel összehasonlítva kicsit nagyobb a változatosság a helyszínek terén. Ugyanez elmondható a zombikra is a lövöldözéseken kívül kihívásokra is.

Például az olaszországi első pár órában egy elárasztott területen kell keresztüllövöldöznünk magunknak, sohasem tudva, hogy mikor bukkan fel egy előhalott az orrunk előtt. Később üzemanyaghordókat kell felrobbantanunk, sokkal lassabban haladva, pisztollyal. Ezek után mesterlövészek ugrálnak tetőről tetőre, miközben egy hajón kell bujkálnod.

Ettől függetlenül azért olyan hihetetlen változatosságra nem szabad számítani.

Zombiléptek a jó irányba

A Zombie Army 4: Dead War a sorozat legjobb része – egyértelműen a legjobb irányba indult el a széria. A fegyverek kidolgozása sokkal profibb, többféle zombival kell farkasszemet néznünk és a gameplay is kicsit izgalmasabb. Ugyanakkor sem a pályadesign, sem a grafika, sem a hadjárat nem éri el még most sem azt a színvonalat, amely akár csak a Spiner Elite V2-re jellemző. A hordamód is meglepően fantáziátlan, különösen, ha olyan játékokkal hasonlítjuk össze, mint a Rebellion saját Strange Brigade-je.

-BadSector-

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Pro:

+ Sokféle fegyver, ellenség és kihívások
+ Rengeteg konfigurálható lehetőség
+ Egy fokkal változatosabb gameplay…

Kontra:

– …de ez inkább csak a nehéz szintre jellemző
– Egyszerű feladatok, kevés igazi izgalom
– Eléggé semmilyen, érdektelen hadjárat


Kiadó: Rebellion Developments

Fejlesztő: Rebellion Developments

Stílus: TPS shoot-em-up

Megjelenés: 2020.február 4.

-BadSector-

TESZT – A Rebellion a Sniper Elite sorozata (és a nemrég megjelent Sniper Elite III Nintendo Switch verziója) után ismét egy kis élőhalott „élménytúrát” szervezett nekünk a Zomby Army spin-off sorozat negyedik részével. A legújabb rész kicsit kidolgozottabb, professzionálisabb élményt kínál, mint a korábban inkább csak multiélményre kihegyezett epizódok.   Míg a Sniper Elite-sorozat összességében elég szép sikernek nevezhető, ugyanez nem mondható el a Zomby Army „mellékvágányra”. A legnagyobb problémát talán az jelenti, hogy míg az élő német katonákat felsorakoztató részek azért eléggé változatos helyszíneken játszódnak és ugyanez elmondható a játékmenetre és az ellenségekre is, addig ez kevéssé jellemző a…
A Zombie Army 4: Dead War a sorozat legjobb része - egyértelműen a legjobb irányba indult el a széria. A fegyverek kidolgozása sokkal profibb, többféle zombival kell farkasszemet néznünk és a gameplay is kicsit izgalmasabb. Ugyanakkor sem a pályadesign, sem a grafika, sem a hadjárat nem éri el még most sem azt a színvonalat, amely akár csak a Spiner Elite V2-re jellemző. A hordamód is meglepően fantáziátlan, különösen, ha olyan játékokkal hasonlítjuk össze, mint a Rebellion saját Strange Brigade-je.

Zombie Army 4: Dead War

Játékmenet - 6.4
Grafika - 6.6
Történet/hadjárat - 4.8
Zene/audio - 6.2
Hangulat - 7.4

6.3

KORREKT

A Zombie Army 4: Dead War a sorozat legjobb része - egyértelműen a legjobb irányba indult el a széria. A fegyverek kidolgozása sokkal profibb, többféle zombival kell farkasszemet néznünk és a gameplay is kicsit izgalmasabb. Ugyanakkor sem a pályadesign, sem a grafika, sem a hadjárat nem éri el még most sem azt a színvonalat, amely akár csak a Spiner Elite V2-re jellemző. A hordamód is meglepően fantáziátlan, különösen, ha olyan játékokkal hasonlítjuk össze, mint a Rebellion saját Strange Brigade-je.

User Rating: Be the first one !

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu