Backbone: 2,5D-s pixel-noir állati nyomozás [VIDEO]

Backbone – Disztopikus kaland/nyomozás az EggNuttól és a Raw Fury-től (amit akár Raw Furrynek is mondhatnánk: elvégre emberszerű állatokat láthatunk a Backbone-ban!).

Egy antropomorfikus (azaz emberszerű – nemrég példa volt erre a Blacksad: Under the Skin is) mosómedvét, Howard Lotort irányíthatunk a Backbone-ban, aminek helyszíneként egy 2,5D-s, pixeles művészeti stílusban elterülő Vancouver szolgál (finomságként még megemlítenénk, hogy egy fal veszi körül Kanada egyik legnagyobb városát…). Lotor beletörődött a parancsolgató hatalomba és abba, hogy a társadalom egyre inkább egyenlőtlen lesz… csak egy sor ügy során a nyomozó mosósmacink egyre inkább megkérdőjelezi a saját világnézetét.

A Raw Fury szerint a film noir műfaj által inspirált Backbone játékmenete új megközelítésű lesz, ha a point-and-click kalandstílusra gondolunk. Lopakodás, felfedezés, és eléggé elágazó párbeszédrendszer is lesz a klasszikus CRPG-k után szabadon. Az animációk minden egyes képkockája kézzel faragott lesz, a környezetet Vancouver utcáiról mintázzák, és lesznek 3D-s effektek is, így a dinamikus megvilágítás, az eső, a köd, vagy a neonfények is feltűnnek – ezzel pedig egy érdekes 2,5D-3D kombinációt kapunk. Doom jazz soundtrack – nos, ez is merésznek tűnik, hát még az a kijelentés, hogy „minden hang elmesél egy történetet”.

A társadalom osztályait az állatok műfaja határozza meg a játékban. Ez bizony kellően sötétnek hangzik már így első olvasatra is; s ha már állatok, kiszagolhatjuk a nyomokat és a bizonyítékokat, nem beszélve a tanúk kihallgatásáról – nekünk kell döntenünk majd, hogy melyik szálat göngyölítsük fel a nyomozásunk során. A lopakodásnak lesz egy kis puzzle megközelítése is.

A Backbone, aminek fő témái közé a hatalom, a szisztematikus megkülönböztetés és a halandóság tartozik, az Unreal Engine 4-et használja, és 2021-ben jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re, Macre, Linuxra és PC-re. Ezen belül is Steamre, ugyanis ott már most kipróbálhatjuk a játék első fejezetét, ennek neve Backbone: Prologue. A teljes játék 6-8 óra lesz – de ha ez tömör lesz, jó lehet még a végeredmény…

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu