Half-Life: Alyx: ekkortól játszhatjuk a Valve új játékát

A Valve eddig nem nagyon tisztázta, hogy mikortól is lesz kapható a Half-Life: Alyx, de a cég bepótolta a lemaradását.

Gabe Newell cége eléggé minimálisra vette a megjelenési dátum közlését, de amit a Twitteren írtak, azt elhisszük – a tweet szerint a Half-Life: Alyx március 23-ától lesz kapható. Jelenleg 45 euróért (kb. 15 ezer forintért) lehet 10%-os kedvezménnyel előrendelni, de csak akkor tegyük, ha rendelkezünk VR-headsettel. Valve Index, HTC Vive, Oculus Rift (S), Oculus Quest (itt mondjuk kell egy link kábel a PC-nkhez, ugyanis az önállóan használható VR-headsetre külön nem jön a játék!) – ezeket biztosan támogatja a játék, de a Windows kevert valóságú (Mixed Reality – MR) eszközein is átélhetjük a Half-Life első és második része közti eseményeket.

„A Half-Life: Alyx a Valve VR-os visszatérése a Half-Life sorozathoz. Ez egy olyan, a Half-Life és a Half-Life 2 közt játszódó történet, amiben egy lehetetlen harc zajlik egy harapós földönkívüli faj, a Combine ellen. Alyx Vance-ként te vagy az emberiség egyetlen esélye a túlélésre. A Combine hatalma a bolygó felett csak erősödött a Black Mesa-incidens óta, mivel elfogják a városokban a még megmaradt lakosságot. Köztük van a Föld néhány legnagyobb tudósa, így te, és apád, Dr. Eli Vance is. Egy kezdő ellenállás alapítójaként folytattad a titkos tudományos munkásságod: elvégezted a kritikus kutatásokat, és felbecsülhetetlen értékű eszközöket építettél annak a néhány bátor embernek, aki ellen mer állni a Combine-nak. Minden nap többet tudsz meg az ellenfeledről, és munkáddal minden nap egy gyenge pont felfedezése felé tartasz.

A Valve visszatérése a Half-Life univerzumhoz (ami mindennek a kezdete volt a cégnél) alapjából a virtuális valóságra építették. Merülj el mély környezetbeli interakciókban, a puzzle-k megoldásában, a világ felfedezésében és az erőszakos harcokban. Tanulj meg egy törött falt megkerülve célozni, hogy a lehetetlennek tűnő találatot összehozd. Kutasd át a polcokat, hogy megtaláld a gyógyító tűt és pár shotgun töltényt. Manipuláld az eszközöket a földönkívüli kezelőfelületeket feltöréséért. Dobj át egy üveget az ablakon, hogy eltereld az ellenfelek figyelmét. Tépd le a Headcrabet a fejedről, és dobd egy Combine katonára,” idézzük a Half-Life: Alyx Steam-oldalát.

Ezen a játékon nagy rivaldafény lesz. Ha a Half-Life: Alyx kasszasiker lesz (a VR-hoz mérten!), akkor a virtuális valóság közelíthet a mainstreammé válás felé. Ha nem, akkor legalább a Valve Indexből fogyott pár példány (korábban készlethiány is volt belőle)… és addig ingyen játszhatjuk az összes eddig megjelent Half-Life-ot és kiegészítőt! A három új kép közül pedig az elsőn megkérdeznénk: Mi az az error?

Forrás: Gematsu

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu