Nvidia GeForce Now: viszlát, Activision Blizzard!

Ilyen piruettet ritkán látunk egy kiadótól. No és mi a fene az Nvidiától ez a GeForce Now?

Ez a brand egy felhő alapú játékszolgáltatást takar, és itt többet lehet olvasni róla. Ingyenesen is ki lehet próbálni hatvan percre a streamelést, de a korai előfizetők (nem véletlenül: közel négy és fél évnyi béta után február 4-én indult el nyilvánosan is!) havi 5,5 euróért (ez már 1870 forint kb.) jobb hozzáférést, valós idejű sugárkövetést (RTX) és három havi ingyenes előfizetést kapunk, és egy óránál tovább is játszhatunk. A finomság ott van, hogy a Steames, UPlayes könyvtárunkat streamelhetjük akár egy Androidos telefonra is, és ezt olyan teljesítménnyel tehetjük mintha egy erősebb, Nvidiás PC-n futna a játékunk.

Az Activision Blizzard pedig megelégelte az egészet. Oh, február 13-a van? Igen. Kb. EGY HÉTIG voltak fenn a rendszeren, és erről az Nvidiások a GeForce fórumon írtak egy rövid közleményt. A poszt szerint bár gyakran bővíteni fogják a játékkínálatot (mégpedig HETENTE!), más digitális szolgáltatáshoz hasonlóan itt is búcsút vehetünk párszor néhány játéktól, és az Activision Blizzard kérésére (!?) mindent leszedtek a GeForce Nowról. Így is több mint 1500 játék van a rendszerben, ami nem rossz, de ugye a streamelés még gyerekcipőben jár (elég a Google Stadia helyzetére gondolni, de a PlayStation Now-nak is van még hova fejlődnie). Az Nvidia úgy fogalmazta meg a posztot, hogy a későbbiekben akár visszatérhetnek az Activision Blizzard játékai.

Nem véletlenül Activision Blizzardot mondunk: a WindowsCentral észrevette, hogy a törlésben nem csak az Activision térfele érintett (több Call of Duty-játék is ott volt a GeForce Now-on), hanem a Blizzardé is (Overwatch). Kakukktojás a Destiny 2, de mivel a Bungie tavaly szakított a kiadóval, ők „megmenekültek”.

Úgyhogy egy kiadóval kevesebb, de azt tényleg nem értjük, hogy mire fel ez a hirtelen, talán túlzottan korai lelépés? Ennyire nem bízik az Activision Blizzard az Nvidia sokáig tesztelt rendszerében?

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu