Menu

Nvidia GeForce Now: viszlát, Activision Blizzard!

Ilyen piruettet ritkán látunk egy kiadótól. No és mi a fene az Nvidiától ez a GeForce Now?

Ez a brand egy felhő alapú játékszolgáltatást takar, és itt többet lehet olvasni róla. Ingyenesen is ki lehet próbálni hatvan percre a streamelést, de a korai előfizetők (nem véletlenül: közel négy és fél évnyi béta után február 4-én indult el nyilvánosan is!) havi 5,5 euróért (ez már 1870 forint kb.) jobb hozzáférést, valós idejű sugárkövetést (RTX) és három havi ingyenes előfizetést kapunk, és egy óránál tovább is játszhatunk. A finomság ott van, hogy a Steames, UPlayes könyvtárunkat streamelhetjük akár egy Androidos telefonra is, és ezt olyan teljesítménnyel tehetjük mintha egy erősebb, Nvidiás PC-n futna a játékunk.

Az Activision Blizzard pedig megelégelte az egészet. Oh, február 13-a van? Igen. Kb. EGY HÉTIG voltak fenn a rendszeren, és erről az Nvidiások a GeForce fórumon írtak egy rövid közleményt. A poszt szerint bár gyakran bővíteni fogják a játékkínálatot (mégpedig HETENTE!), más digitális szolgáltatáshoz hasonlóan itt is búcsút vehetünk párszor néhány játéktól, és az Activision Blizzard kérésére (!?) mindent leszedtek a GeForce Nowról. Így is több mint 1500 játék van a rendszerben, ami nem rossz, de ugye a streamelés még gyerekcipőben jár (elég a Google Stadia helyzetére gondolni, de a PlayStation Now-nak is van még hova fejlődnie). Az Nvidia úgy fogalmazta meg a posztot, hogy a későbbiekben akár visszatérhetnek az Activision Blizzard játékai.

Nem véletlenül Activision Blizzardot mondunk: a WindowsCentral észrevette, hogy a törlésben nem csak az Activision térfele érintett (több Call of Duty-játék is ott volt a GeForce Now-on), hanem a Blizzardé is (Overwatch). Kakukktojás a Destiny 2, de mivel a Bungie tavaly szakított a kiadóval, ők „megmenekültek”.

Úgyhogy egy kiadóval kevesebb, de azt tényleg nem értjük, hogy mire fel ez a hirtelen, talán túlzottan korai lelépés? Ennyire nem bízik az Activision Blizzard az Nvidia sokáig tesztelt rendszerében?

Forrás: VG247

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu