Samsung + Microsoft: közös munka a játékstreamelésen

TECH HÍREK – Egy „prémium, felhő alapú játékstreamelő élményen” dolgozik a két cég. Nem csak a Sony pacsizott le a redmondiakkal, hanem a Samsung is…

A Samsung Galaxy S20 és a Galaxy Z Flip okostelefonja mellett mást is bejelentett. Együttműködnek a Microsofttal, hogy egy felhős játékstreamelő szolgáltatást megvalósíthassanak. A The Verge szerint ez a Microsoft xCloudját takarhatja. További részleteket később fognak az év folyamán közölni, de az már biztos, hogy ez a Samsung számára a kezdet a „szorosabb együttműködésben”. A Microsoft pedig erre úgy reagált, hogy ez a megállapodás egy újabb lépés afelé, hogy „elhozzák a csúcsminőségű játékstreamelést a játékosokhoz”.

A telefonok bemutatója mellett azt is megtudtuk, hogy a Forza Street nemsokára Android portot kap. Ezt az Unreal Engine 4-et használó free-to-play játékot az Electric Square fejleszti, és eredetileg Miami Streetként láthattuk még 2018 májusában… de 2019 áprilisában jött be a Forza brand. Úgyhogy a Microsoft lassan, de biztosan meg szeretné vetni a lábát az okostelefonokon is – és nem csak Androidon, hanem iOSen is – az Apple platformján a Project xCloud épp a minap indult el néhány felhasználónak! A bökkenő az, hogy az „almás telefonnal” rendelkezők csak a Halo: The Master Chief Collectiont gyűrhetik, ami… mondjuk úgy, hogy nem éppen nevezhető nagy választéknak!

A Microsoft a tavalyi E3-on beszélt a Project xCloud terveiről, és már ott is megemlítették, hogy az Android operációs rendszer támogatott lesz, és az év végén megjelenő Xbox Series X is biztosan beveti majd a streamelő technológiát. Az Androidos tesztelés októberben kezdődött, és még nagy út áll a technológia előtt. Phil Spencer, az Xbox brand főnöke is arról beszélt, hogy még több év kell nekik a nagyobb elérhetőségig. (Plusz azt is mondta, hogy nem a Sony-t és a Nintendót tekintik riválisuknak, hanem az Amazont és a Google-t, mégpedig a felhős infrastruktúrájuk miatt!)

Úgyhogy a Samsung is a Microsofthoz fordult. Nincsen a cég egyedül, ugyebár…

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu