GeForce Now: félreértés miatt ég az Nvidia

GeForce Now – Ilyesmit talán még sosem láttunk: oltári blama az Nvidia térfelén…

A játékok streamelésére használható GeForce Now-ról néhány napja már írtunk – a több mint négy évig bétában levő szolgáltatás közel két hete lépett ki abból a fázisból, és úgy tűnik, hogy erre is lesz kereslet. Csakhogy az Activision Blizzard játékai (a Call of Duty-któl kezdve a Diablo III-on át az Overwatchig) kiugrottak a rendszerből (mégpedig a kiadó kérésére), és az Nvidia bejelentését úgy fogalmazták meg, hogy később ezek a játékok ismét streamelhetőek lesznek.

Most jön az elképesztő fordulat: az Nvidia egyik szóvivője a Bloombergnek azt mondta, hogy az egész egy félreértés volt. Az Activision szerette volna, ha lenne egy kereskedelmi megállapodás közte és az Nvidia között, mielőtt a GeForce Now-ra lépne. Csakhogy az Nvidia úgy gondolta, hogy a bétatesztben való részvételbe beletartozik a kilencven napos próbaidőszak (az ingyenes negyedév) az alapítók, azaz a korai előfizetők számára. A GPU-gyártó cég hatalmasat tévedett, ugyanis nem ez a helyzet.

Az Nvidia azt mondja, hogy az Activision Blizzard egy remek partner volt a GeForce Now béta során, és a cég azt gondolta, hogy az alapítóknak nyújtott ingyenes időszak is benne lett volna ebben az időszakban, de a félreértés után levették őket abban reménykedve, hogy később visszatehetik azokat a streamelő szolgáltatásra. A kiadónak valószínűleg a pénzköltés hiánya a probléma: ha valamelyik támogatott online bolt rendszerében már megvettünk egy játékot, nem kell újra fizetni azért, hogy a GeForce Now-n játszhassuk azt. Az Activision Blizzard meg talán nem akarja, hogy elveszítse a játék felett a hatalmat – csak akkor, ha lenne valamilyen megállapodás az Nvidiával.

Úgyhogy itt a tényleges indok arra, hogy a még kezdetleges állapotban járó játékstreamelés új szereplője miért is ritkította a játékkínálatot. Nos, erre lehetne mondani, hogy érdemes elolvasni a szerződés apróbetűs részét.

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu