Half-Life: Alyx: a furcsa hibaüzenetes screenshot nyomában

Half-Life: Alyx – A Valve VR-játéka jó lesz, viszont a három új kép egyikén csendben megbújt egy kéretlen extra…

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy mikortól is lesz játszható a Half-Life első és második részét egymáshoz kötő Half-Life: Alyx, ami felrúgta az egeret és a billentyűzetet, majd nyomban egy VR-headsetet tett a fejére, miközben a billentyűzetből kipotyogó gombok a földre hullanak. Már akkor is feltettük a kérdést, hogy mi a csuda az az ERROR az egyik képen.

A Valve-nak ugye van egy saját engine-je, a Source Engine. Több játék is használta: Half-Life 2, Team Fortress 2, Portal, Left 4 Dead, Counter-Strike: Global Offensive, de nem csak a Valve alkalmazta: Dark Messiah of Might and Magic (Arkane), Garry’s Mod (Facepunch), de még a Respawn is felhasználta a Titanfall 2-höz, igaz, erősen módosított kiadásban. Szóval az engine nem gyenge. Igaz, a Half-Life: Alyx már a 2-es Source-ot használja (Dota 2, Dota Underlords…).

De ennek az engine-nek van egy hiba (errror) modellje. Ez egy nagy, világos vörös színű 3D-s modell, ami az angol ERROR szóból áll. Ez jelzi azt, ha egy modell nem töltődött be rendesen.

Hogy jön ide a Half-Life: Alyx? Nos… a Valve játékáról beszélünk. Értelemszerűen a saját engine-jüket használják, mert náluk jobban aztán senki sem ismeri azt. Mégis sikerült hibázniuk, ugyanis a játékból származó, hivatalos screenshot bal felső sarkába belóg az error!

Szóval a Valve játéka az egyik modellt nem töltötte be rendesen, így jött be a placeholder, ideiglenes error, de a képlopás közben Gabe Newellék figyelmetlenek voltak (vagy a programozók néztek el valamit… de inkább mondjuk úgy, hogy mind a két csoport/személy bakizott). Erre reagált is Brad Kinley a Twitteren, aki animátorként dolgozik a Valve-nál: „Elfelejtettük a hiba modelljét az egyik screenshotban! Szerintem legalább ez bizonyítja, hogy ezek nem kamu képek!” Szóval ők maguk sem veszik teljesen komolyan.

A Half-Life: Alyx március 23-án érkezik, de kizárólag VR-ban lesz játszható. (Így legalább a virtuális valóságban is láthatjuk Error urat (?).)

Forrás: PCGamer

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu