Három játékon dolgozik a Remedy

A Remedy finn stúdió egy élő szolgáltatásos (live service) játékot is készít.

A Remedy legújabb pénzügyi jelentése itt olvasható. Ebben a stúdió megerősítette, hogy három játék készül éppen náluk. Ezt megengedhetik maguknak, ugyanis tavaly a Control és az Alan Wake sok pénzt hozott nekik (ezt még Tero Virtala, a Remedy vezérigazgatója is kiemelte).

Az egyik játék közülük biztosan a CrossFireX egyjátékos része lesz. Korábban már talán mi is írtunk arról, hogy a dél-koreai Smilegate FPS-ének single-player szekciójáért a Remedy felel majd. Ez hamarosan felbukkan az Xbox One-on. Ezzel szeretné a CrossFire elérni a nyugati áttörést, ugyanis Kínában és a Távol-Keleten az eredeti játéknak több mint 660 millió regisztrált felhasználója van.

A második játékról csak annyit tudunk, hogy a Remedy saját brandjei közül származik. Itt csendben utalnánk arra, ami tavaly nyáron volt. Mi is történt akkor? Nos, a finnek bejelentették, hogy a Microsofttól visszaszerezték az Alan Wake kiadási jogait, így az író IP-je teljesen a Remedy-é. Emiatt nagyon erősen arra gyanakszunk, hogy az Alan Wake 2 lassan meg fog valósulni. (Sam Lake, a Remedy írója talán tavaly volt látható a Twitteren, hogy valamit ír. Ha nem az Alan Wake TV-adaptációjával foglalkozott, akkor lehet, hogy a játék folytatását írta…) Lehet, hogy új IP lesz. Passz…

A harmadik projekt neve Vanguard. Ez lesz a Remedy élő szolgáltatásos kísérlete. Virtala szerint a Vanguard a hosszútávú szolgáltatás alapú multiplayer élményeket kombinálni szeretné a Remedy egyedi játékfunkcióival. Mivel a Control előtt a Quantum Break is teljesen más volt az Alan Wake után, fogalmunk sincs, mire készülhetnek a finnek. Ja, amúgy Virtala szerint mind a két játék a preprodukcióra (a fejlesztést megelőző folyamatokra) készül.

A Controllal még van munkájuk: a szeptemberben bejelentett két fizetős kiegészítő (DLC…) készül. Legalább az egyikük az év közepén már meg is jelenik, és akár crossover is lehet belőle. Azaz: Alan Wake is felbukkanhat! Nos, és erről a játékról azt mondja a Remedy, hogy a jó minőség, az egyediség, illetve a technikai innováció révén lehetőségük lenne új platformokra is elhozni a játékot, és közben az év végén érkező next-gen konzolokra is felkészül a csapat. Szóval ebből még lehet egy PlayStation 5, Xbox Series X verzió. A Northlight engine (ez a saját alkotásuk) kész a következő generációra.

A finnek tehát most elég jó helyzetben vannak – meg is érdemlik.

Forrás: PCGamer, PSU

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu