Indiana Jones 5: Harrison Ford a forgatása kezdetéről beszélt

MOZI HÍREK – Harrison Ford Han Solóként már nem, viszont Indiana Jones-ként tovább akarja nyomni az ipart, lévén visszatér Indiana Jones szerepébe, hogy üssön-vágjon, lövöldözzön a most már jó öreg kalandor régészprofesszor szerkójában. Most pedig arról beszélt, hogy mindössze két hónap és már kezdődik is az ötödik rész forgatása, egész konkrétan áprilisban.

Fordnak eme kijelentését csak egy Youtube-re feltöltött részletből ismerhettük meg, amely a CBS Sunday Morning műsorából való és amelyben majd a veterán színész Lee Cowannel beszélget. A jövőidő nem véletlen: az interjú február 16-án megy majd le teljes hosszában, és ebből csak egy rövid részletet mutattak be a Google videócsatornáján (ezt láthatjátok alant). Mindössze egyperces ez a részlet, de ebben is sok érdekességet hallhatunk.

Érdekes, hogy Harrison Ford – Han Solo szerepével ellentétben – Indiana Jones megformálásával kapcsolatban egyáltalán nem cinikus, sőt, szavaiból az derült ki, hogy kifejezetten izgul, milyen lesz ismét Indiana Jones gúnyájába bújni, amelyben konkrétan a 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága óta nem láthattuk. A színész mókásan hozzá is tette, hogy igyekszik majd nem hülyén kinézni a szűk nadrágban és a magasszárú csizmában. Persze azért azt is megjegyezte, hogy mindig örül neki, amikor egy ilyen ikonikus karakterekhez visszatérhet, mivel jó látni, hogy az emberek kedvelik, így kötelessége, hogy eleget tegyen a „vásárlóinak”. Vásárlókat mondott, mert a „rajongó” kifejezés irritálja, és egyébként is pontosabb ez a szó, mivel ők támogatják a szakmáját, cserébe pedig Harrison Ford minőségi szolgáltatást szeretne nyújtani.

Egyértelmű, hogy a színész sokkal pozitívabban áll Indiana Jones-hoz, mint az eléggé fél vállról vett Han Solóhoz nemde. A régészprofesszorról korábban is azt fejtette ki, hogy ez az ő karaktere, és ha ő már nem lesz, akkor Indy sem lesz. (Egyébként a sztorihoz hozzátartozik, hogy Han Solo figuráját mindig is könnyen megkapta, vagy éppen „rátukmálták”, míg az Indiana Jones szerepért már a legelső filmben meg kellett „küzdenie” a producerként közreműködő George Lucas-szal, aki eleinte nem neki szánta, hanem Tom Sellecknek, azonban Sellecket akkor szerzőséd kötötte a Magnum tévésorozathoz, így végül Ford csak emiatt szakította le a szerepet.)

Az ötödik részről egyébként annyit biztosan tudunk, hogy folytatás lesz (reboot nem is lehetne, hiszen Ford már öreg, mint az országút) és várhatóan 2021. július 9-én kerül majd a mozikba. Kis aggodalomra az adhat okot, hogy A kristálykoponya királysága írója dolgozik ezen a forgatókönyvön és a 2008-as film… hát ismerjük el: túlzottan nem volt jó. A rendező ismét Steven Spielberg lesz – ki más is lehetne persze? A cím még nem ismert, Az „Indiana Jones és a misztikus szentély/varázstárgy” jellegű elnevezés szinte garantált.

A jó öreg Harrison Fordból egyébként addig sem szenvedünk hiányt, hiszen jövő hétfőn nézem A vadon hívó szava című filmet, amely A vadon szava című Jack London regény adaptációja.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu