Új Capcom Vs. játék készül?

A Capcom japán cég nem csak a Street Fighterrel akar a verekedős játékok műfajában ott lenni.

Itt először el kell magyarázni, hogy mi a csuda ez a Capcom Vs. sorozat: a Capcom még a kilencvenes évek közepén elkezdett a Marvel karaktereivel foglalkozni (legalábbis ebben a műfajban!). Ennek első eredménye az 1995-ös Marvel Super Heroes volt. Az oldalnézetes bunyó két év múlva, 1997-ben a SEGA Saturnon és a PlayStationön is megfordult. 1996-ban pedig jött az X-Men vs. Street Fighter. Nos, itt már a Marvel univerzum összecsapott a Capcom egyikével, és itt volt egy Saturn port (de csak Japánban, ’97 novemberében) a PS1-es kiadás mellett (ez pedig ’98-ban jelent meg). 1997-ben pedig a Marvel Super Heroes vs. Street Fighter folytatta az egészet (JP-exkluzív Saturn port ’98-ban, PS1 verzió ’99-ben).

A Marvel vs. Capcom: Clash of Super Heroes pedig ezekre a játékokra építve indult el 1998-ban (Dreamcast verzió 1999-ben, nálunk 2000-ben, PS1 kiadás dettó). Volt még egy kis SNK vs. Capcom is (ennek a második részét egy bizonyos Hideaki Itsuno rendezte… aki nemrég a Devil May Cry 5 rendezője is volt), és a Tatsunoko vs. Capcom is megemlíthető a Wii-n 2008-ból. A sorozat jelenleg legújabb tagja a 2017-es Marvel vs. Capcom: Infinite PlayStation 4-en, Xbox One-on, és PC-n.

Szóval a Capcom Vs. története egy picit kompikált, és ezért is érdekes, hogy mi lehet abból, amit Brian Hanford írt a Twitteren: „Abszolút lelkes vagyok a következő Capcom Vs. játék miatt! Új karakterek lesznek, de mégis NAGYON ismerősek…”, írta Hanford. A Devil May Cry 5-ben ő volt V hangja, így a Capcomban jelenleg bennfentesnek is mondható az illető. De ez az új, de ismerős karakteres gondolat gyanús – nekünk az a sanda gyanúnk, hogy a Devil May Cry 5-ből többen is beugranak verekedni.

A Capcom természetesen még nem mondott semmit sem erről, így nem hivatalos az információ, de Hanford miatt nem érdemes lesöpörni a pletykát az asztalról. A japán cég kinn lesz az E3-on, aztán a Marvel vs. Capcom 2 a júliusi EVO verekedős bajnokság egyik játéka lesz (a 20. évfordulót ünneplik ezzel… igen, 2000-ben (!) jött ki a Marvel vs. Capcom 2: New Age of Heroes!), de akár a PlayStation 5 vagy az Xbox Series X bemutatóján is bejelenthetik.

A crossover verekedésnek most nagy esélye van: a Resident Evilből és a Monster Hunterből is átvehetne egyet s mást a Capcom, így a japán cég „térfelén” is lenne kiből válogatni a következő Vs.-hez.

Forrás: DualShockers

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu