Menekülés New Yorkból remake: az alma nem esik messze a fájától?

MOZI HÍREK: A Menekülés New Yorkból remake egy igazi „örökletes” választást kapott Kurt Russel fiának szerepeltetésével.

Már megkaptuk a meghívót az új A láthatatlan ember sajtóvetítésre, melynek rendezője, Leigh Whannell azonban nem tétlenkedik, hiszen már a következő klasszikus remake-jét forgatja. Az 1981-es Menekülés New Yorkból című filmről van szó, amely John Carpenter klasszikusa és a Kurt Russell által alakított főhőse olyan klasszikus videojátékos karakterek kidolgozását is megihlette, mint a Metal Gear Solid-sorozat híres Big Boss-a. Készül már a film remake-j és lévén már Kurt Russel igencsak benne van a korban, a színész fia, Wyatt Russell veheti át tőle a stafétabotot az új filmben.

A filmet Leigh Whannell rendezi és írja is és további információkat is elárult a JoBlo-nak adott interjújában a filmről. A főszerepet Kurt Russel fia, a 33 éves Wyatt Russell kapná, aki ugyan apjáéhoz hasonló karriert nem futott be, pedig 1996-ban, a Menekülése Los Angeles-ben is játszott (apjával együtt), mely film az említett Menekülés New Yorkból közvetlen folytatása.  A rendező egészen konkrétan azért választotta ki Wyatt Russelt, mert szerinte „ez tűnik a rajongók megnyerésének legegyértelműbb módjának.” Hogy a szerepre vonatkozó tárgyalások jelenleg hol tartanak, arról viszont még nem tudni. Az ifjabb Russell eddig olyan filmekben szerepelt, mint a 22 Jump Street és az Overlord, továbbá több sorozatban is láthattuk.

Az eredeti ’82-es John Carpenter-film egy ma már szinten rég múltnak számító korszakban: 1997-ben játszódik, amikor Manhattan fallal körülvett börtönszigetté vált. Itt raboskodik a volt kommandós Snake Plissken (Russell). Amikor az Egyesült Államok elnöki különgépe éppen a tiltott zóna közepén jár szerencsétlenül, az egyedüli ember, aki bemenne a rabok kezére jutott elnökért, hogy biztonságba helyezze nem más, mint Snake. Plissken a saját szabadságáért cserébe hajlandó is kimenekíteni az elnököt a börtönszigetről.

Bár Whannell az interjúban azt is leszögezte, hogy annak ellenére, hogy A láthatatlan ember remake-jére már maga H.G. Wells sem ismerne rá, annyira átalakította, viszont a Menekülés New Yorkból remake esetében hűségesebb akar maradni az alapműhöz. Úgy gondolja, hogy Snake Plissken karaktere és maga a film is annyira fontos a rajongók számára, hogy nem akar tőle gyökeresen eltérni, legfeljebb csak új ötletekkel fűszerezi.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu