Harley Quinn: feministák és rajongók szedték ízekre a Deadpool kreátorának „szexista” tweetjét

MOZI HÍREK – Rob Liefeld, a Deadpool alkotója úgy gondolja, hogy a Harley Quinn film sokkal jobban szerepelt volna a mozikasszáknál, ha a főszereplőt alakító Margot Robbie szexisebb ruhákat viselt volna.

Elég komoly bukás volt a Margot Robbie főszereplésével készült Ragadozó madarak és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása és a filmipar most lázasan agyal, hogy mit sikerült ennyire elkefélni, hogy ennyire hidegen hagyta a film a rajongókat, vagy átlagnézőket egyaránt. A filmstúdió már tippelt a címre is és emiatt megváltoztatta a kilométer hosszú, „vicceskedő” címet, de ez annyira nem hatotta meg a nézőket. Sok minden egyebet is felhoztak (R-rating, sztori stb.), most, Rob Liefeld, a Deadpool alkotójának a legfrissebb véleménye szerint pedig Harley-nak egész egyszerűen béna, Ronald McDonaldot idéző ruhája volt és nem volt elég szexi.

Persze ezt a kijelentést ebben a PC-ben és szigorú feministák által irányított hollywoodi világban Rob Liefeld nem merte nyiltan kijelenteni, szóval sokak szerint csak „beleértette szűrnyű, szexista” kijelentését, de ez „épp elég baj”. Emiatt rengetegen betámadták Liefeldet kijelentései miatt, melynek eredményeképpen végül törölte a tweetjeit. A Deadpool kreátora azóta kicsit visszakozott és arra utalt, hogy az eredeti karakternek milyen külseje volt a képregényben, illetve Robbie 2016-os Öngyilkos osztagos stílusát is dicsérte. „Legközelebb több punk rockot és kevesebb happy mealt.” – nyilatkozta Twitteren. „A Ronald McDonald look Harley – nem igazán nyerő. Maradjunk az eredet punk rock stílusnál. A vizuális világnak és a kosztümnek van jelentősége.”

És hogy Liefield milyen „punk rock” stílusra gondolt? Az Öngyilkos osztagban ugyanis Harley stílusát Deborah Harry, a Blondie legendás női énekesének egyik szexi koncertes öltözékéről mintázták. Rob Liefeld pedig erre utalt tweetjében. „A Deborah Harry öltözék fantasztikus. Nagyszerűen nézett ki benne a karakter és Margot is.”

Margot Robbie-nak erről viszont egészen más véleménye van. Többször is nyilatkozta, hogy gyűlölte a szexis Harley Quinn kosztümöt a Harley Quinnben. A Ragadozó madaraknál előre szólt, hogy valami mást szeretne. Erin Benach készített egy teljesen másmilyen, sokkal visszafogottabb ruhát, hozzátéve, hogy a női rendező is támogatta azt a ruhát, amely Robbie szerint is sokkal kevésbé „férfi bámulós”.

Az biztos, hogy Liefield „szexista” kijelentései felbőszítették a feministákat, és a PC-hívőket, akik manapság Hollywoodban elég erőteljesen hallatják a hangjukat, az viszont már sokkal kevésbé, hogy a Harley Quinn film emiatt bukott volna. Hogy szerintünk miért volt katasztrófa ez a film, arról itt olvashattok.

További tweetek:

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu