„Hot Coffee” szex-mod elkészült a Red Dead Redemption 2-ben is! [VIDEO]

A „Hot Coffee” szex-mod annak idején a Grand Theft Auto: San Andreas-hoz készült és hatalmas botrányt kavart. A játék kiadója most is keményen fellép ellene.

A Grand Theft Auto-sorozat egyik leghíresebb és legmonumentálisabb része volt a GTA: San Andreas, amelynek sikeréhez hozzátartozott (vagy beárnyékolta – megfelelő aláhúzandó) a Hot Coffee-mod botrány. A játékban ugyanis ennek a modnak köszönhetően részt vehettünk a főhős, C.J. „nászaiban” egy minijáték keretében. A San Andreas-ba eleve terveztek egy ilyen szexuális minijátékot, de a végleges verzióban csak rejtve maradt, nem volt aktív, rejtve maradt. A Hot Coffee mod nem tett mást, hogy csak aktiválta ezt a tartalmat. Jack Thompson, egy akkoriban rendkívül „népszerű”, a Rockstar állandó támadásáról elhíresült ügyvéd és olyan politikusok is, mint Hillary Clinton ezen akadtak ki. A modt egyébként ma is le lehet tölteni a San Andreas-hoz.

Nos, most egy hasonló mod készült el a Red Dead Redemption 2-höz is, amelynek a játék kiadója, a Take-Two különösen nem örül. Aki végigvitte a Red Dead Redemption 2-őt, jól tudja, hogy a vadnyugat legvagányabb és legelvetemültebb bűnözőjeként, még egy prostituáltaktól hemzsegő fogadókban sem fordult elő, akár Arthurt, vagy Johnt irányítottuk – hogy az örömlányokkal egy kis ungabunga látványában legyen részünk. Igaz, Arthur fürdőzgetni szokott a kéjlányokkal, de konkrét dugásról szó sem lehetett.

Nos, ezen próbáltak változtatni a PC-verzió „elvetemült” modderei. A játékhoz ugyanis most már egy elég amatőr és vicces mod is letölthető, amelyet használva az aktus közben a ruhák ráadásul résztvevőkön maradnak. A mod készítői bevallottan az Arthur–Lenny tivornyázás bizonyos részeit használták fel, illetve más, a játékban amúgy is megtalálható animációkat és különféle (például sebesülési) hangokat is alkalmaztak. Így tehát meztelenség, nemi szervek egyáltalán nem látszódnak, szóval az egykori San Andreas-mod készítői még szégyenkezhetnek is, hiszen abban a játékban a szexelők meztelenek voltak.

A PC GamesN és a SWEGTA nevű youtuber is arról értesítik a publikumot, hogy a Take-Two és a Rockstar Games jogi képviselője megkereste a moddereket emailben, és közölte velük, hogy a Hot Coffee bizony több ponton is megsérti a Red Dead Redemption 2 telepítéskor elfogadott EULA-t, illetve a játékbeli szabályzatot is, ezért, ha jót akarnak, akkor gyorsan tüntessék el a modot.

A modderek viszont nem akarják annyiban hagyni, lévén állításuk szerint minden, ami a modban megtalálható, az a játékban is benne van, vagyis nem piszkáltak hozzá a Red Dead Redemption 2 fájljaihoz. Ráadásul csakis az egyjátékos részhez készült el ez a „Hot Coffee” szex-mod, a Red Dead Online-ban eleve kitiltás járhat a moddolásért. Viszont az említett ügyvéd sem állt el a fenyegetéstől: szerzői jogok megsértésére hivatkozott, továbbá a szabályzat által tiltott szexuális tartalom integrálására is. Bár esélyes, hogy nem beszél mellé, azért tegyünk hozzá, hogy a GTA: San Andreas és a Red Dead Redemption 2 is egyaránt 17 és 18+-os karikákat kaptak (attól függően, hogy az USA-ban, vagy Európában van boltban a játék). Egyelőre egyébként még áll a bál, lévén a mod készítői makacsul ragaszkodnak ahhoz, hogy a modnak a Nexuson kell maradnia – legalább is a PC GamesN-nek ezt nyilatkozták.

A Red Dead Redemption 2 PC-s verziója 2019 novembere óta kapható, és eddig a tömérdek bug és rossz optimalizálás miatt nem aratott (eddig…) túlzott sikert… A konzolos Red Dead Redemption 2 2018-ban nálunk év játéka volt, a kritikáját pedig itt olvashatjátok el.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu