Donald Trump durván beszólt az az Élősködők Oscar-díjesőjének

„Ezt mégis hogy a pokolba gondolták?!” – forrongott Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, úgy, hogy a filmet nem is látta és mellesleg még Brad Pittbe is belerúgott egyet.

Donald Trump csütörtökön épp választási kampánykörútján járt, Colorado Springsben, amikor úgy gondolta, hogy neki az Oscar-díjátadásról, illetve az Élősködőkről is meg kell szólalnia.  A Variety cikke szerint többezres tömeg előtt zsörtölődött az elnök az Akadémia idei döntése miatt.

„Mégis mennyire pocsék volt már az idei Oscar-díj?!” – emelte égnek a kezét drámaian Donald Trump, majd kitért rá, hogy konkrétan mi a problémája a díjátadóval: az Élősködők. „A nyertes nem más, mint egy dél-koreai film?! Ezt mégis hogy a pokolba gondolták?!” Trump nem filmművészeti, hanem „gazdasági szempontból” ítélte meg a filmet: szerinte van így is elég probléma Dél-Koreával kereskedelmi tekintetben, akkor meg miért pont az Élősködőket legjobb filmnek filmnek választani. „Hogy a film egyébként jó-e? Hát azt nem tudom” – hangsúlyozta frappánsan tudatlanságát az amerikai elnök.

„Én azt hittem, hogy az a legjobb idegen nyelvű film… Volt már ilyen régebben?” – tette fel a kérdést Trump, amire persze mindenki egyértelműen ismerte a választ, lévén az Élősködők éppen azzal legelső a filmtörténelemben, hogy első nem angol nyelvű filmként szerezte meg a legjobb filmnek járó aranyszobrot, három másik fontos elismerés: a legjobb rendező, legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb nemzetközi film mellett.

Hogy pozitív példát hozzon fel az „elkorcsosult” Oscar-díjátadók számára, az 1940-es díjátadó nyertesét hozta fel, a nyolcszoros Oscar-díjat nyert Elfújta a szél című filmet. „Visszakaphatnánk az Elfújta a szelet?” – áhítozott Trump a dicső múlt után.

De Donald Trump ennyivel még nem fejezte be: Brad Pitthez, a Volt egyszer egy… Hollywood Oscar-díjas sztárjához is volt egy-két keresetlen szava. Pitt a legjobb férfi mellékszereplő kategória díját kapta meg, és belpolitikai témát, ellenzékiként említve arról beszélt, hogy negyvenöt másodpercet adtak neki a szervezők, ami pont negyvenöttel több, mint amennyit a Szenátus engedett John Boltonnak az amerikai elnök ellen indított impeachment-eljárásban. Trump igazi populista ellenérveket sorakoztatott fel: azt hangsúlyozta, hogy sose volt rajongója a színésznek, majd nemes egyszerűséggel „kis okostóninak” hívta a filmsztárt az Oscar-díjátadáson megformált véleményéért.

Brad Pitt még nem kommentálta Donald Trump szavait, az Élősködők amerikai forgalmazója, a NEON viszont igen: „Érthető, hiszen nem tud olvasni” – válaszolt a cég saját tweetjében.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu