GDC 2020: két neves hiányzó!

A koronavírus miatt több rendezvény is érintett – és ezek között most már a Game Developers Conference-et (GDC 2020) is megtalálhatjuk. Emellett megtudtuk a Taipei Game Show új időpontját.

Tegnap már írtunk arról, hogy a Sony a február végi PAX Easten nem lesz jelen, amivel feltehetőleg az egyetlen The Last of Us Part II megjelenés előtti játszható demó is ugrott. De azóta a Gamesindustrynak pontosan ugyanazt az indoklást mondta a Sony Interactive Entertainment egyik képviselője, amit a PlayStation Blogon írtak a PAX East kihagyásának indokaként. Mivel ők is lusta módon ugyanazt írták (komolyan, csak a rendezvény nevét írták át!), akkor mi is: nőnek a COVID-19 iránti aggodalmaik. Szerintük a san franciscói távollét a legbiztonságosabb megoldás számukra, mivel a vírus körüli helyzet napi szinten változik. Bár csalódottak abban, hogy nem tudnak kinn lenni ezen az eseményen sem, ők a nemzetközi alkalmazottjaik egészségét és biztonságát helyezték az előtérbe.

A másik neves távolmaradó a Facebook lesz, vagy pontosabban az Oculus – ők viszont kifejezték, hogy az Oculusszal kapcsolatban lesznek bejelentéseik, de ezeket más, digitális formátumban fogják megejteni. Itt a videókra, online kérdezz-felelekre kellene gondolni. A GDC 2020-et, az idei játékfejlesztőknek szánt konferenciát a kaliforniai San Franciscóban található Moscone Centerben tartják meg március 16-a és március 20-a között.

A koronavírus miatt korábban elhalasztott Taipei Game Show, ahol talán az Elden Ringet, a FromSoftware következő játékát láthattuk volna (itt gyanakszunk, hogy next-gen nyitócím lesz belőle…). Ez eredetileg február 6-a és 9-e között tartották volna meg, de a vírusfertőzés miatt a rendezők átrakták nyárra. Most már tudjuk, hogy a Taipei Nangang Exhibition Center mikor is fogadja a kiállításra látogatókat: június 25-e és 28-a között. Tehát nem sokkal az E3 után. Remélhetőleg nem lesz ebből még egy halasztás, de sosem lehet tudni…

A Sony vajon kinn lesz bárhol is az idén? A PlayStation 5-öt legalább be kellene mutatniuk. Azt nem hagyhatják ki…

Forás: Gematsu, Siliconera

Kérjük, támogassátok a theGeek.hu oldalt a Patreonon, hogy fennmaradhasson, függetlenül, napi hírekkel és tesztekkel, a Patreon adományozó rendszerén keresztül! Köszönjük! theGeek csapata
Become a Patron!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu