Jön a Borderlands film! Ki lesz a rendezője?

MOZI HÍREK – A Gearbox IP-jéből, a Borderlands-ból filmadaptáció lesz – és talán nem fog annyira sokáig egy helyben állni, ahogy azt az Uncharted teszi (igaz, legalább itt már a forgatás kezdéséről van szó… rendező nélkül).

Randy Pitchford tweetelt egyet. Ez természetes – a Gearbox vezetője elég gyakran „csiripel”. De sikerült elszólnia magát, és itt jön a szokásos „törlöm a tweetet, de már túl késő” irány.

(a kép forrása: Kotaku)

Itt azt írja Pitchford, hogy örömmel jelenti be a Borderlands filmadaptáció rendezőjét, aki Eli Roth lesz. A filmen a Lionsgate és az Arad Productions dolgozik. További információkat február 27-én tudhatunk meg a PAX Easten (ahonnan a Sony a koronavírus miatt elrohant ugyebár).

Randy… nem volt ez kicsit túl korai? Most már mindegy (pláne azért, mert később hivatalosan is kirakta megint): szóval egy élő szereplős Borderlands filmadaptációt tervez a Gearbox. Ez így eléggé furán hangzik: egy lootgyűjtő lövöldözős játékból (ami ráadásul direkt cel-shaded látványvilágú) hogy a fenébe lehetne ÉRTELMES filmfeldolgozást csinálni? A költői kérdés mellett hozzátennénk, hogy a film hivatalosan 2015-ben lett bejelentve. Szóval itt is már van egy kb. öt éves fejlesztői pokol, de ez még semmi az Uncharted 10 éves katasztrófájához képest…

De nézzük meg, hogy milyen horror-, és thriller filmeken dolgozott Eli Roth: Kabinláz (2002; de a 2016-os remake-en is dolgozott!), Motel (2005), Motel 2 (2007), The Green Inferno (2013), Kopp-kopp (2015), Bosszúvágy (2018), A végzet órája (2018). Ezek közül több filmnek ő volt a producere és forgatókönyvírója is, nem csak a rendezője. Úgyhogy érdekes a Gearbox választása – ezek nem éppen olyan komikus fimek. A Borderlands-sorozat pedig azért pikírt humorú (mondjuk ez is ízlés kérdése). De adjunk bizalmat Rothnak, hátha megcáfol minket…

Úgyhogy a PAX East egyik bejelentését sikerült egy héttel korábban megtudnunk, köszönhetően Pitchford bakijának. Bár több játékból is láttunk már komoly filmadaptációt, de más franchise-ok hatalmasat zakóztak (pl. a ’90-es években a Super Mario Bros. is ilyen volt).

A legutolsó Borderlands-rész, a Borderlands 3 tesztjét itt olvashatjátok.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu