Menu

Jön a Borderlands film! Ki lesz a rendezője?

MOZI HÍREK – A Gearbox IP-jéből, a Borderlands-ból filmadaptáció lesz – és talán nem fog annyira sokáig egy helyben állni, ahogy azt az Uncharted teszi (igaz, legalább itt már a forgatás kezdéséről van szó… rendező nélkül).

Randy Pitchford tweetelt egyet. Ez természetes – a Gearbox vezetője elég gyakran „csiripel”. De sikerült elszólnia magát, és itt jön a szokásos „törlöm a tweetet, de már túl késő” irány.

(a kép forrása: Kotaku)

Itt azt írja Pitchford, hogy örömmel jelenti be a Borderlands filmadaptáció rendezőjét, aki Eli Roth lesz. A filmen a Lionsgate és az Arad Productions dolgozik. További információkat február 27-én tudhatunk meg a PAX Easten (ahonnan a Sony a koronavírus miatt elrohant ugyebár).

Randy… nem volt ez kicsit túl korai? Most már mindegy (pláne azért, mert később hivatalosan is kirakta megint): szóval egy élő szereplős Borderlands filmadaptációt tervez a Gearbox. Ez így eléggé furán hangzik: egy lootgyűjtő lövöldözős játékból (ami ráadásul direkt cel-shaded látványvilágú) hogy a fenébe lehetne ÉRTELMES filmfeldolgozást csinálni? A költői kérdés mellett hozzátennénk, hogy a film hivatalosan 2015-ben lett bejelentve. Szóval itt is már van egy kb. öt éves fejlesztői pokol, de ez még semmi az Uncharted 10 éves katasztrófájához képest…

De nézzük meg, hogy milyen horror-, és thriller filmeken dolgozott Eli Roth: Kabinláz (2002; de a 2016-os remake-en is dolgozott!), Motel (2005), Motel 2 (2007), The Green Inferno (2013), Kopp-kopp (2015), Bosszúvágy (2018), A végzet órája (2018). Ezek közül több filmnek ő volt a producere és forgatókönyvírója is, nem csak a rendezője. Úgyhogy érdekes a Gearbox választása – ezek nem éppen olyan komikus fimek. A Borderlands-sorozat pedig azért pikírt humorú (mondjuk ez is ízlés kérdése). De adjunk bizalmat Rothnak, hátha megcáfol minket…

Úgyhogy a PAX East egyik bejelentését sikerült egy héttel korábban megtudnunk, köszönhetően Pitchford bakijának. Bár több játékból is láttunk már komoly filmadaptációt, de más franchise-ok hatalmasat zakóztak (pl. a ’90-es években a Super Mario Bros. is ilyen volt).

A legutolsó Borderlands-rész, a Borderlands 3 tesztjét itt olvashatjátok.

Forrás: PSU

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu